Loading...
Itt van most:  Home  >  'étel'
Friss

Amerikában hamarosan növényi alapú, hamis húsból készült vega hamburgert dobnak be a piacra

Szerző   /  2016-06-06  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Amerikában hamarosan növényi alapú, hamis húsból készült vega hamburgert dobnak be a piacra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Néhány hónap múlva a New York-i éttermek látogatói is megkóstolhatják azt a hamburgert, amelynek húspogácsáját növényi alapanyagokból készítette el az Impossible Foods amerikai startup cég. A Szilicium-völgyi vállalkozás a Code Conference nevű kaliforniai technológiai konferencián mutatta be először “hamis hamburgerét” egy tömeges kóstoló keretében. “Olyan íze van, mint egy hamburgernek, nagyon ízletes. Igaz nem elég […]

Tovább olvasom →
Friss

Világszerte rengeteg élelmiszer végzi a szemetesben, ami növeli a károsanyag-kibocsátást

Szerző   /  2016-04-10  /  TUDOMÁNY  /   Világszerte rengeteg élelmiszer végzi a szemetesben, ami növeli a károsanyag-kibocsátást bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentésével enyhíteni lehetne az éghajlatváltozás hatásait – mutattak rá új tanulmányukban a Potsdami Klímahatás Kutatóintézet (PIK) szakemberei. A kutatók szerint a hatékonyabb élelmiszer-felhasználás és -elosztás révén 2050-re akár 14 százalékkal lehetne csökkenteni a mezőgazdasági tevékenységekből származó károsanyag-kibocsátást – írta a The Guardian című brit lap internetes kiadása. “A mezőgazdaság a klímaváltozás mögött […]

Tovább olvasom →
Friss

Edd fel a várost! – Jön a Street Food Éjszakája nagy kedvezményekkel december 10-én

Szerző   /  2015-12-01  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Edd fel a várost! – Jön a Street Food Éjszakája nagy kedvezményekkel december 10-én bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Már számos hely és egyre több csatlakozik a december 10-én tartandó legújabb gasztro-kezdeményezéshez, a Street Food Éjszakájához a fővárosban. A street food újításokkal és gasztrokreativitással teli hulláma igazán 2015-ben csapta meg a fővárosiakat, mely a gasztroforradalom eredményeképpen olyan finomságokat tett a hétköznapok részévé, melyek nélkül már nem lenne kerek egy pörgősen zajló hét, vagy egy […]

Tovább olvasom →
Friss

Majka után szabadon: Belehalok, ha nem kóstolhatom meg a salzburgi aranykaviárt!

Szerző   /  2015-02-18  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Majka után szabadon: Belehalok, ha nem kóstolhatom meg a salzburgi aranykaviárt! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kilónként százezer euróba, vagyis több mint harminc millió forintba kerül az arannyal dúsított kaviár, amelyet egy albínó tokhalféle ikrájából készít egy salzburgi halkereskedő. Az arany nélküli változatot mintegy 65 ezer euróért, vagyis csaknem húszmillió forintos kilogrammonkénti áron kínálják. A salzburgi haltenyésztő, Walter Grüll egyike azon keveseknek, akik évek óta sikeresen tenyésztik ezt a halfajtát. Az […]

Tovább olvasom →
Friss

Wikipedia: francia sajtok minőségi fotóinak elkészítéséhez gyűjt adományokat a WikiCheese project

Szerző   /  2014-11-30  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Wikipedia: francia sajtok minőségi fotóinak elkészítéséhez gyűjt adományokat a WikiCheese project bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Wikipedia internetes enciklopédia pénzgyűjtést kezdeményezett Franciaországban annak érdekében, hogy a francia sajtokról szóló szócikkekhez minőségi fotók készülhessenek. A Wikicheese névre keresztelt projekt keretében az adományok függvényében készülnek majd felvételek a 365 féle francia sajt közül legalább kétszázról. A Wikipediát támogató Wikimedia francia alapítvány célja legalább 5 ezer euró gyűjtése egy hónap alatt. Az összeget […]

Tovább olvasom →
Friss

Az étlapjuk is megváltozott 25 év alatt – mit esznek mostanában a csehek?

Szerző   /  2014-11-16  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Az étlapjuk is megváltozott 25 év alatt – mit esznek mostanában a csehek? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Megváltozott a cseh lakosság étrendje az 1989-es rendszerváltozás óta. Kevesebb húst, kenyeret és burgonyát, viszont több zöldséget, rizst, fehér péksüteményt és édességet fogyasztanak. Több alkoholt és üdítőt isznak, mint 1989 előtt – derül ki abból a kimutatásból, amelyet a Cseh Statisztikai Hivatal a bársonyos forradalom 25. évfordulója alkalmából hozott nyilvánosságra. Bár a megváltozott étrend a […]

Tovább olvasom →
Friss

Hamisítatlan Székely ízek vására ma és holnap a Fény utcai piacon

Szerző   /  2014-06-27  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Hamisítatlan Székely ízek vására ma és holnap a Fény utcai piacon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Közvetlenül a termelőktől Budapestre szállított, székelyföldi kézműves élelmiszereket kínál pénteken és szombaton a budapesti Fény utcai piacon a Székely ízek vására. Lukács Csaba, a szervező Székely Szeretetszolgálat Alapítvány elnöke az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a rendszerváltás idején óriási szimpátia élt Erdélyben az anyaországi termékek iránt. Ezt a magyar cégek ki is használták, az azonban már […]

Tovább olvasom →
Friss

A Nutella már ötven éve milliók kedvence – sztori a mogyorókrémről

Szerző   /  2014-05-16  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   A Nutella már ötven éve milliók kedvence – sztori a mogyorókrémről bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Olaszországban és a világ számos országában megünneplik a gyerekek és felnőttek kedvencének és egyben élelmiszeripari sikerterméknek számító Nutella mogyorókrémet, amely fél évszázaddal ezelőtt jelent meg a piacon. Az olasz postán csütörtöktől kapható az 1964-2014 Nutella feliratú hetvencentes születésnapi bélyeg, amelyen az egész világon ismert csavaros kupakú mogyorókrémes tégely látható. A születésnapi ünnepléssorozatra indított nemzetközi Nutella […]

Tovább olvasom →
Friss

Anyuuu! – itthon is akarom a szarvashúst levesnek, meg sültnek krokettel, mert imádom

Szerző   /  2014-05-15  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Anyuuu! – itthon is akarom a szarvashúst levesnek, meg sültnek krokettel, mert imádom bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Júniustól havonta kétszer vadhúsból készült ételeket tálalnak majd fel a Junior Vendéglátó Zrt. által ellátott 256 menzán a Mintamenza Program keretein belül az ország több mint 17 városában – jelentették be sajtótájékoztatón Budapesten. Prohászka Béla, a Mintamenza Program vezetője ismertette: a vadhús a magyar óvodai, általános iskolai közétkeztetésben mostanáig nem szerepelt. Áprilisban Békéscsabán már vadhúsból […]

Tovább olvasom →
Friss

Rakott krumpli, ahogy még nem láttad és nem kóstoltad – Gourmet Fesztivál 2014

Szerző   /  2014-05-13  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Rakott krumpli, ahogy még nem láttad és nem kóstoltad – Gourmet Fesztivál 2014 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A legváltozatosabb módokon újraálmodott rakott krumplit kóstolhatnak a legnevesebb éttermek kínálatában a Gourmet Fesztivál látogatói május 30. és június 1. között a fővárosi Millenáris Parkban. A fesztivál célja, hogy bemutassa a hazai gasztronómia állapotának keresztmetszetét. Az élmezőnybe tartozó mintegy ötven étterem, cukrászdák, borászatok, pálinkaházak és egyéb kiállítók mutatkoznak be. Egyedülálló a rendezvény, mert nincs még […]

Tovább olvasom →
  • Hirdetés