Loading...
Itt van most:  Home  >  'sütemény'
Friss

Jövő hétvégén mesés desszertszalon lesz a Millenárisból: jön a Sütemény és Tortafesztivál

Szerző   /  2016-11-06  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Jövő hétvégén mesés desszertszalon lesz a Millenárisból: jön a Sütemény és Tortafesztivál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az idei már a harmadik alkalom lesz, amikor is SütniCake, ugyanis 2016. november 12-13-án kerül megrendezésre a 3. Sütemény és Tortafesztivál a Millenárison. A kísérőrendezvény is számos ötlettel szolgálhat Karácsonyi Dekor Placc névvel. Az elmúlt két évben közel 14 000 sütemény és torta rajongó volt kíváncsi a süteményeket és tortákat felvonultató eseményre. A két év […]

Tovább olvasom →
Friss

Szegeden a felújítás után újra megnyitották a patinás Virág Cukrászdát

Szerző   /  2016-06-05  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Szegeden a felújítás után újra megnyitották a patinás Virág Cukrászdát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hat év után pénteken délután újranyitott a szegedi Virág cukrászda, az ünnepi alkalomra 2016 szeletes pirítottdiós-csokoládétortát készített a vendéglátóhelyet üzemeltető Gyuris László mestercukrász a munkatársaival. A Virág cukrászdának otthont adó Új Zsótér-ház 1873-ban épült. 1874 nyarán a Klauzál tér felőli földszintjén már cukrászda nyílt. Az épület szimbolikus jelentőségű a szegediek számára, hiszen 1879-ben a nagy […]

Tovább olvasom →
Friss

A cirkusz varázslatos világát idézi meg a hétvégi Sütemény és Tortafesztivál a Millenárison

Szerző   /  2015-11-16  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   A cirkusz varázslatos világát idézi meg a hétvégi Sütemény és Tortafesztivál a Millenárison bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A magyar cukrászat legfrissebb műhelyeit mutatja be a második alkalommal megszervezett Sütemény és Tortafesztivál november 21-én és 22-én a Millenáris parkban. A közlemény szerint a hazai cukrászatban megjelentek a hagyományokkal szakító és a nemzetközi trendeket képviselő manufaktúrák, a kétnapos seregszemle egyik fő célja a desszertkultúra új irányait képviselő fiatal és lelkes mestereknek a megismertetése. A […]

Tovább olvasom →
Friss

Megdőlt a rétesrekord: Horvátországban megsütötték a leghosszabb almás-mazsolást, a savijacát

Szerző   /  2015-09-07  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Megdőlt a rétesrekord: Horvátországban megsütötték a leghosszabb almás-mazsolást, a savijacát bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A világ leghosszabb rétesének Guinness-rekordját döntötte meg a Károlyváros (Karlovac) melletti Jaskovóban eredeti recept szerint készült almás-mazsolás édesség, azaz horvátul savijaca – közölte a RTL televízió vasárnap. A rekorder rétes 1479 méter hosszú. A töltelék 590 kiló almából és 260 kiló mazsolából készült. A tésztát száz, a településről származó asszony nyújtotta, a legidősebb 92 éves […]

Tovább olvasom →
Friss

Új ízekkel itt vannak Magyarország 2015-ös tortái és ünnepi kenyere – galéria

Szerző   /  2015-08-05  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Új ízekkel itt vannak Magyarország 2015-ös tortái és ünnepi kenyere – galéria bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az idei Szent István-napi kenyeret, Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját és a Honvédség tortáját is bemutatták kedden a Parlamentben az augusztus 20-i programokról tartott sajtótájékoztatón. Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke hangsúlyozta, hogy augusztus 20. a pékek számára nem csak az államalapítás, hanem az aratás ünnepe is. Ennek tiszteletére idén ötödik alkalommal rendezték meg a […]

Tovább olvasom →
Friss

Kétféle pogácsa medvehagymásan nemcsak húsvétra

Szerző   /  2015-04-04  /  GASZTRONÓMIA, Receptek  /   Kétféle pogácsa medvehagymásan nemcsak húsvétra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A pogácsát mindenki szereti, van sokféle belőle. Én most kifejezetten egy közkedvelt szezonális csemegével ajánlom, ami nem más mint  medvehagyma. Most éppen még szombat van, de holnap már tényleg itt a húsvét vasárnapja utána pedig a hétfő jön tele vendégekkel. Így itt az ideje megsütni a kínáló-rágcsálni valókat. Hogy minél változatosabb és finomabb legyen, nem […]

Tovább olvasom →
Friss

Idén az Akvárium Klubban lesz a Macaron Nap, még pedig a héten pénteken

Szerző   /  2015-03-17  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Idén az Akvárium Klubban lesz a Macaron Nap, még pedig a héten pénteken bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Változott a helyszín, de a színvonal csak emelkedik, hiszen már negyedik alkalommal rendezik meg a méltán népszerű Macaron Napot. Március 20-án ismét a macaroné lesz a főszerep! New Yorkban és Párizsban már sokadik éve rendezik meg a Macaron Napot, amelynek során bemutatkoznak macaront árusító üzletek és számos rendezvényen népszerűsítik ezt a különleges édességet. Idén – […]

Tovább olvasom →
Friss

Magyarország Cukormentes Tortája 2014 recepttel: Rozmaringos szilvatorta

Szerző   /  2014-10-01  /  GASZTRONÓMIA, Receptek  /   Magyarország Cukormentes Tortája 2014 recepttel: Rozmaringos szilvatorta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt. A hobbicukrászoknak szóló versenyt, amelyen a legfinomabb és legegészségesebb, “otthon” készült tortát választották ki, Szász Kinga nyerte. A rozmaringos szilvatortában nincs fehér liszt és hozzáadott cukor, kalória- és szénhidrátszegény, így egy cukorbeteg étrendjébe is nyugodtan beilleszthető – tájékoztatta a tortaversenyt meghirdető […]

Tovább olvasom →
Friss

Három cukormentes torta maradt versenyben idén a dobogóért

Szerző   /  2014-07-03  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Három cukormentes torta maradt versenyben idén a dobogóért bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy bazsalikomos csipkebogyós, egy döbleces (sütőtökös) almás és egy Csokis kaland névre keresztelt torta került be a Magyarország cukormentes tortája verseny döntőjébe – közölte a szervező Egy Csepp Figyelem Alapítvány szerdán az MTI-vel. A döntős tortákat szerdán kóstolta végig zsűri, a győztes tortát augusztus elején hirdetik ki, és a nagyközönség az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja […]

Tovább olvasom →
Friss

Édes program különlegességekkel: jövő héten csütörtökön Macaron Nap

Szerző   /  2014-03-14  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Édes program különlegességekkel: jövő héten csütörtökön Macaron Nap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az idei Macaron Nap ezúttal az egyik legnagyobb, hazánkban jelenlevő francia cég főtámogatásával, a GDF SUEZ-nek köszönhetően jött létre még pedig új helyszínen, a Bálna Budapestben. A rendezvény helyszíne a Bálna Budapest első emeleti terme (makett terem) lesz, így akik még nem látták a korában CET néven ismertté vált fantasztikus épületet és különleges tereit, most […]

Tovább olvasom →
  • Hirdetés