Loading...
Itt van most:  Home  >  'táplálkozás'
Friss

Kutatás: egy-egy izgalmas elnevezés képes befolyásolni az ízlést – fantázianévvel jobban fogytak a zöldséges ételek

Szerző   /  2017-06-14  /  TUDOMÁNY  /   Kutatás: egy-egy izgalmas elnevezés képes befolyásolni az ízlést – fantázianévvel jobban fogytak a zöldséges ételek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az izgalmas elnevezés vonzóbbá teszi a zöldségeket: ha a menzán olyan érdekes fantázianevet adnak nekik, mint “sistergő bab”, “dinamit cékla” vagy “citrusmázas csavart sárgarépa”, sokkal több fogy belőlük amerikai kutatók szerint. Nagy kérdés, hogyan lehetne rávenni az embereket, hogy több zöldséget egyenek. A Stanfordi Egyetem kutatói megtalálták a választ: izgalmas nevet kell adni nekik. A […]

Tovább olvasom →
Friss

Lakossági felmérés: hiányosságok vannak a táplálkozással kapcsolatos ismereteink terén

Szerző   /  2017-04-20  /  Egészség, ÉLETMÓD  /   Lakossági felmérés: hiányosságok vannak a táplálkozással kapcsolatos ismereteink terén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Hiányosak, szegényesek a táplálkozással kapcsolatos ismereteink annak ellenére, hogy a többség úgy véli, tájékozott ebben a kérdésben – derül ki a TÉT Platform Egyesület átfogó lakossági felmérésének eredményéből, amelyet szerdán ismertettek Budapesten. Rurik Imre, a Magyar Táplálkozástudományi Intézet elnöke a témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta, noha bőséges az információ az egészséges életmód kialakításához, a lakosság […]

Tovább olvasom →
Friss

Csak okosan a hatalmas kínálatból: néhány jó tanács a húsvéti sonka és tojás vásárlásához

Szerző   /  2017-04-11  /  Egészség, ÉLETMÓD  /   Csak okosan a hatalmas kínálatból: néhány jó tanács a húsvéti sonka és tojás vásárlásához bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A húsvéti nagybevásárláskor érdemes átnézni a sonkák és a tojások jelölését, ezek alapján a vásárló tájékozódhat a termék típusáról és minőségéről, például a minőség-megőrzési időről, illetve hogy hagyományos pácolással, vagy gyorspácolással készült-e a sonka. A húsvéti sonka megnevezés a nyers sonkáknál, a hőkezelt sonkáknál és a parasztsonkáknál használható. A termékek neve a címkén olvasható: a […]

Tovább olvasom →
Friss

Veszélybe kerül az élelemtermelés- és ellátás a drámai ütemben apadó talajvízkészlet miatt

Szerző   /  2017-03-31  /  TUDOMÁNY  /   Veszélybe kerül az élelemtermelés- és ellátás a drámai ütemben apadó talajvízkészlet miatt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gyorsabban apasztja a felszín alatti vizeket az élelemtermelés a világ sok táján, mint amilyen ütemben a természet azt pótolni tudná – állapította meg egy új tanulmány, melyről a BBC hírportálja számolt be. A talajvizet főként a rizs-, búza- és kukoricaföldek, valamint gyapotültetvények öntözésére használják. A világon Pakisztán, az Amerikai Egyesült Államok és India exportálja a […]

Tovább olvasom →
Friss

Tanulmány: a bolíviai tsiname törzs életmódjával élen jár a szívbetegségek megelőzésében – videó

Szerző   /  2017-03-25  /  Egészség, ÉLETMÓD  /   Tanulmány: a bolíviai tsiname törzs életmódjával élen jár a szívbetegségek megelőzésében – videó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A bolíviai tsimane törzs életmódjának bizonyos elemeit eltanulva lehetne hatékonyan védekezni a szívbetegségek kialakulása ellen – állapították meg a kutatók, akik szerint az egészséges táplálkozás, a mozgásban gazdag életmód és a dohányzásmentesség lehet a kulcsa annak, hogy a bennszülötteknél alig fordul elő érszűkület. “A tanulmányunk szerint a dél-amerikai tsimane törzs tagjai körében a legalacsonyabb az […]

Tovább olvasom →
Friss

Nem csak a mellrák, de a szívbetegségek elleni küzdelemben is segíthet a mediterrán étrend

Szerző   /  2017-03-20  /  Egészség, ÉLETMÓD  /   Nem csak a mellrák, de a szívbetegségek elleni küzdelemben is segíthet a mediterrán étrend bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy holland tanulmány szerint a dió, a gyümölcsök és a hal napi fogyasztása 40 százalékkal csökkentheti a mellrák kialakulásának veszélyét. A közzétett tanulmány szerint könnyebben megelőzhetjük az ER-negatív mellrák kialakulását, ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk. A World Cancer Research Fund tanulmánya arra hívja fel a figyelmet, hogy a hormonkezelésre egyelőre nem reagáló rákos megbetegedés […]

Tovább olvasom →
Friss

Új ajánlás: napi 80 dkg zöldség és gyümölcs fogyasztása jelentős egészségi előnyökkel járna

Szerző   /  2017-02-25  /  Egészség, ÉLETMÓD  /   Új ajánlás: napi 80 dkg zöldség és gyümölcs fogyasztása jelentős egészségi előnyökkel járna bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Napi tíz adag zöldség és gyümölcs fogyasztása évente 7,8 millió ember idő előtti halálát előzhetné meg egy új brit tanulmány szerint, amelyet a BBC híroldala ismertetett. Az Imperial College London kutatását, amelyben a tudósok megállapították azt is, mely zöldségek és gyümölcsök csökkentik a rák és a szívbetegségek kockázatát, az International Journal of Epidemiology című szaklap […]

Tovább olvasom →
Friss

A túlfogyasztás az egészségre és a környezetre is káros: rengeteg élelmiszer és étel végzi a kukában

Szerző   /  2017-02-23  /  TUDOMÁNY  /   A túlfogyasztás az egészségre és a környezetre is káros: rengeteg élelmiszer és étel végzi a kukában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A világ élelmiszertermelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy az emberek a szükségesnél többet fogyasztanak, és mert az élelmiszerek egy része a szemétbe kerül – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport. A szükségleteiknél mintegy 10 százalékkal több élelmiszert fogyasztanak az emberek, miközben a megvásárolt élelmiszerek majdnem kilenc százalékát hagyják megromlani, vagy kidobják – derítette ki […]

Tovább olvasom →
Friss

Tanulmány: a D-vitamin valóban véd a légzőszervi gyulladásoktól, a légúti fertőzésektől

Szerző   /  2017-02-17  /  Egészség, ÉLETMÓD  /   Tanulmány: a D-vitamin valóban véd a légzőszervi gyulladásoktól, a légúti fertőzésektől bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nemcsak a csontok és az izmok egészségét védi a D-vitamin pótlás, hanem óv az akut légzőszervi gyulladásoktól, köztük a náthától és az influenzától is – derítették ki a Londoni Queen Mary Egyetem kutatói egy nagyszabású tanulmányban. A British Medical Journal című orvostudományi folyóiratban közzétett tanulmány 14 országban – köztük Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Japánban, Indiában, […]

Tovább olvasom →
Friss

Kutatás: a zsíros étrend olyan immunreakciót indíthat el, amely fokozza a szívroham rizikóját

Szerző   /  2017-02-14  /  Egészség, ÉLETMÓD  /   Kutatás: a zsíros étrend olyan immunreakciót indíthat el, amely fokozza a szívroham rizikóját bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A zsírokban bővelkedő étrend és az elhízás olyan veszélyes immunválaszt válthat ki, amely növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát – állapította meg a londoni Queen Mary Egyetem kutatása. Az elhízás emeli a vérnyomást és a koleszterinszintet, mindkettő a szívbetegségek kockázati tényezője, ezt korábbi kutatások már bizonyították. A friss tanulmány szerzői szerint a jelentős túlsúly […]

Tovább olvasom →
  • Hirdetés