Loading...
Itt van most:  Home  >  GASZTRONÓMIA  >  Receptek
Friss

Kétféle pogácsa medvehagymásan nemcsak húsvétra

Szerző   /  2015-04-04  /  GASZTRONÓMIA, Receptek  /   Kétféle pogácsa medvehagymásan nemcsak húsvétra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A pogácsát mindenki szereti, van sokféle belőle. Én most kifejezetten egy közkedvelt szezonális csemegével ajánlom, ami nem más mint  medvehagyma. Most éppen még szombat van, de holnap már tényleg itt a húsvét vasárnapja utána pedig a hétfő jön tele vendégekkel. Így itt az ideje megsütni a kínáló-rágcsálni valókat. Hogy minél változatosabb és finomabb legyen, nem […]

Tovább olvasom →
Friss

Magyarország Cukormentes Tortája 2014 recepttel: Rozmaringos szilvatorta

Szerző   /  2014-10-01  /  GASZTRONÓMIA, Receptek  /   Magyarország Cukormentes Tortája 2014 recepttel: Rozmaringos szilvatorta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt. A hobbicukrászoknak szóló versenyt, amelyen a legfinomabb és legegészségesebb, “otthon” készült tortát választották ki, Szász Kinga nyerte. A rozmaringos szilvatortában nincs fehér liszt és hozzáadott cukor, kalória- és szénhidrátszegény, így egy cukorbeteg étrendjébe is nyugodtan beilleszthető – tájékoztatta a tortaversenyt meghirdető […]

Tovább olvasom →
Friss

Kipróbáltuk és igazán bejött a birsalma és sütőtök párosa csirkemellel

Szerző   /  2013-12-15  /  GASZTRONÓMIA, Receptek  /   Kipróbáltuk és igazán bejött a birsalma és sütőtök párosa csirkemellel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Csirkemell, vagy éppen pulykamell darabok birsalmával és sütőtökös lapcsánkával. Sokan idegenkednek a birsalmától, lassan már csak nagyanyáink receptjeiben tűnik fel.  Pedig igen sokrétűen felhasználható és mint kifejezett őszi gyümölcsünk, bőven variálható, a kezdő háziasszonyok is némi ötlettel egészen új ízeket, zamatokat varázsolhatnak akár a vasárnapi, akár ünnepi asztalra is. Igen, a birsalma szinte egybeforrt régen […]

Tovább olvasom →
Friss

Egytál étel a sütőből: tejszínes-tárkonyos-gombás csirkemell rösztivel

Szerző   /  2013-11-22  /  GASZTRONÓMIA, Receptek  /   Egytál étel a sütőből: tejszínes-tárkonyos-gombás csirkemell rösztivel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ehhez a finom egytál ételhez gyakorlatilag csak az ötlet hiányzott, mert az összetevők: csirkemell, gomba és burgonya adott volt. A miként némi variációt igényelt, hogy a röszti a tepsiben ne ázzon el. Innen jött az ötlet, hogy a tejszínes húst megsütve kerüljön annak tetejére. Ez azért praktikus, mert nem kell egyenként megformázni, sütögetni a köretnek […]

Tovább olvasom →
Friss

Főszerepben a sütőtök három felvonásban: krémleves, csirke rizottóval és muffin

Szerző   /  2013-11-02  /  GASZTRONÓMIA, Receptek  /   Főszerepben a sütőtök három felvonásban: krémleves, csirke rizottóval és muffin bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Recept variációk sütőtökből – ahogy mi szeretjük. Úgy döntöttünk, hogy a Halloweent az étkező asztalnál ünnepeljük meg, mégpedig sütőtökből készült finomságokkal 3 fogásban. Készült krémleves, a csirkehús mellé a köretbe is az került, és a desszert sütőtökös muffin volt. Természetesen akadt az asztalon töklámpás is, mely házi barkácsolás eredménye/?/, no meg persze nem csak ott. […]

Tovább olvasom →
Friss

Fedezd fel az áfonya titkait – befőtt, lekvár, dzsem és más finomságok

Szerző   /  2013-10-24  /  GASZTRONÓMIA, Receptek  /   Fedezd fel az áfonya titkait – befőtt, lekvár, dzsem és más finomságok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az áfonyából igazán finom és egyedi befőttet, lekvárt, dzsemet készíthetünk, de felhasználhatjuk ínyencségeknek is. Az áfonya nem csak egészséges, hanem finom is. Ráadásul már nemesített fajtái is vannak, így saját kertünkben is szüretelhetjük ezt a flavonoidokban gazdag, eredetileg erdei gyümölcsöt.  Szóval nem kell már erdőt-mezőt bejárni ahhoz, hogy finom és ízletes áfonya kerüljön a kamránkba. Viszont […]

Tovább olvasom →
Friss

Mi ezt varázsoltuk hétvégén az asztalra: majdnem Stroganoff, de csirkehusiból

Szerző   /  2013-10-06  /  GASZTRONÓMIA, Receptek  /   Mi ezt varázsoltuk hétvégén az asztalra: majdnem Stroganoff, de csirkehusiból bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Stroganoff-módra. Vannak ételek, melyeket klasszikus  eredetük és elnevezésük miatt gyakorlatilag csak az éttermek étlapjain szerepelnek. Jól hangzanak, már a nevük eladják magukat, sőt a vendégek amikor meglátják az ételsorban felkiáltanak:  ezt kérném, mert otthon én ilyet úgysem tudok csinálni! Sok esetben ez igen nagy tévedés, hiszen a hozzávalók – ha alaposan megnézzük és utánajárunk – […]

Tovább olvasom →
Friss

Az európai őskori konyha is használt fűszereket

Szerző   /  2013-09-06  /  GASZTRONÓMIA, Receptek  /   Az európai őskori konyha is használt fűszereket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az Európában élők már hatezer évvel ezelőtt is fűszerezték az ételeiket – derült ki egy tudományos kutatásból. Régészeti feltárások során a mai Dánia és Németország területén bukkantak olyan edénymaradványokra, amelyeken felfedezték a fokhagymára és mustárra emlékeztető aromájú kányazsombor (Alliaria petiolata) fűszernövény nyomát. A fűszert halból és húsból származó zsírmaradványokkal együtt találták – ismertette a BBC […]

Tovább olvasom →
Friss

Pizza világbajnokság Nápolyban

Szerző   /  2013-09-03  /  GASZTRONÓMIA, Receptek  /   Pizza világbajnokság Nápolyban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az olasz nemzeti eledelnek számító pizzának egyre nagyobb a sikere az egész világon – derült ki az olasz vendéglátósokat tömörítő Fipe hétfőn közölt adataiból, amelyeket a Nápolyban rendezendő pizza világbajnokság alkalmából tettek közzé. A már kétezer évvel ezelőtt az ókori Pompejiben is sütött tésztaspecialitás tavaly 62 milliárd eurós üzlet volt a világon. A pizza-piac 78 […]

Tovább olvasom →
Friss

Jeges csokoládé desszert első receptjét találták meg a 17. századból

Szerző   /  2013-09-02  /  GASZTRONÓMIA, Receptek  /   Jeges csokoládé desszert első receptjét találták meg a 17. századból bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Leicesteri Egyetem egyik előadója szerint megtalálhatta a jeges csokoládédesszertek első angol receptjét. Kate Loveman olyan kéziratok között bukkant rá a receptre, amelyek Sandwich grófjának tulajdonát képezték 1668-ban. A 17. és 18. századi angol irodalmat oktató Loveman Samuel Pepys (1633-1703) angol politikus, parlamenti képviselő naplóját lapozgatva botlott bele egy, a csokoládénak szentelt harminc oldalas részletbe. […]

Tovább olvasom →
  • Hirdetés