Loading...
Itt van most:  Home  >  HÍREK  >  Belföld  >  Aktuális cikk

A magánnyugdíj-pénztárak ügyében feljelentéskiegészítés tesz az MSZP – videó

Szerző   /  2018-02-07  

Feljelentéskiegészítést tesz a szocialista Korózs Lajos a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások ügyében, hogy cikkekkel és videofelvételekkel segítse a nyomozó hatóságok munkáját.
Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke január közepén jelentette fel mások mellett Orbán Viktort, mivel szerinte a miniszterelnök is felelős azért, hogy csalással vették el hárommillió ember összesen háromezer milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári megtakarítását.

Korózs Lajos keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a jogászok szerint

“az újkori magyar történelem egyik legjobban dokumentált állami csalássorozatával állunk szemben”.

A politikus bemutatott egy videofelvételt, amelyen Matolcsy György volt nemzetgazdasági miniszter, a Magyar Nemzeti Bank mostani elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök magyaráz arról, hogyan működik majd az átlépés az állami nyugdíjrendszerbe.


Hol a magánnyugdíjvagyon? – Feljelentés-kiegészítés teszünk az ügyben

Korózs Lajos elmondta, a feljelentéskiegészítésben Orbán Viktor és Matolcsy György nyilatkozatai mellett szerepelnek a fideszes Selmeczi Gabriellának, volt nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízottnak a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos mondatai is.

Hozzátette: a dokumentumban azt kéri a nyomozó hatóságtól, hogy állapítsa meg, közfeladati helyzettel való visszaélés történt.

Az MSZP-s politikus azt mondta, követelik a magánnyugdíjpénztári vagyonnal való elszámolást, a károsultak kifizetését és a tettesek felelősségre vonását.

Szólt arról is, hogy az,

aki 2011-ben átment az állami nyugdíjrendszerbe, a statisztikai becslések szerint 70 százalékot veszített megtakarításaiból.

Elmondta, voltak olyan portfoliócsomagok, amelyeket százmilliárdos veszteségekkel értékesítettek.

Arra a kérdésre, meg tudja-e erősíteni, hogy az atv.hu szerint Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke nem kap befutó helyet az MSZP listáján, Korózs Lajos, aki a párt országos elnökségének is tagja közölte, nem volt ilyen döntés. Hozzátette: a hétfői elnökségi ülésen arról döntöttek, hogy nem lesz közös lista a Liberálisokkal, de a szövetségi politikában változatlanul számítnak a Magyar Liberális Pártra.
Elmondta, az elnökség azt támogatta, hogy MSZP-Párbeszéd közös lista legyen.

Korózs Lajos azt mondta, az elnökség pénteken foglalkozik az országos listával, azt követően a választmány dönt a listáról, szombaton pedig kongresszus. Megjegyezte, a szövetségi politikát a választmány alakítja.
  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

A luxemburgi külügyminiszter diktátorhoz hasonlította Orbánt, aki “kiforgatja” a keresztény erkölcsöt – videó

Tovább olvasom →