Loading...
Itt van most:  Home  >  HÍREK  >  Belföld  >  Aktuális cikk

A szabadságunk korlátozása és a sajtószabadság mélyülő válsága ellen lesz tüntetés augusztus 20-án

Szerző   /  2017-08-02  

Szigetvári Viktor: Mészáros Lőrinc újabb sajtópiaci pozíciószerzése a sajtószabadság egyre súlyosabb válságát jelzi – Augusztus végén a sajtószabadság mélyülő válsága ellen tüntetünk. MSZP: A Fidesz Lapkiadó Zrt. tovább bővül.

Immár az egyetlen kihasználatlanul álló, országos lefedettségű rádiós frekvencia, a Class FM is Mészáros Lőrinc kezébe kerülhet – írja a Magyar Nemzet. Ezzel folytatódik az Orbán Viktor által Tusványoson meghirdetett szabad sajtó elleni harc, a sajtószabadság felszámolása, mindehhez pedig lopott adófizetői pénzeket használnak fel.

Mészáros Lőrinc a vidéki sajtóban és az országos médiában szerzett piaci erőfölényével túl nagy befolyást szerzett a magyar médiában, ezért arra kérjük a Médiahatóságot, hogy a sokoldalú tájékoztatás megteremtése érdekében utasítsa el Mészáros Lőrinc pozícióba kerülését.

Az Együtt szerint a magyar demokrácia és jogállam egyre súlyosabb válságát jelzi, hogy eredetileg az állampolgárok érdekeinek szolgálatára, illetve védelmére hivatott állami intézmények egyre zavartalanabbul szolgálják Orbán Viktor és strómanjai érdekeit.

Az Együtt szerint minden demokrata gondolkodású szabad polgár felelőssége, hogy bátran kiálljunk a szabadságunk korlátozása és a sajtószabadság mélyülő válsága ellen, és ne nézzük tétlenül, hogy a rezsim egyre messzebbre merészkedjen a Fidesztől független, szabad gondolkodású emberek és intézmények üldözésében, illetve felszámolásában.

Budapest, 2017. augusztus 2.
Szigetvári Viktor, az Együtt választmányának elnöke
Kiadó: Együtt – a Korszakváltók Pártja

A Fidesz Lapkiadó Zrt. tovább bővül

Orbán Viktor szerint a médiaszektor csak kétféleképpen létezhet: vagy fideszes tulajdonban vagy sehogy. Magyarország legolvasottabb ellenzéki napilapját már megszüntették most, pedig letarolták a megyei lapok teljes piacát. Az a Henrich Pecina fejezte be a fideszes térhódítást, aki kivégezte a Népszabadságot.

A miniszterelnök harca a független média ellen már 2010 óta tart. A kritikus hangokat elnémítja, miközben az adófizetők pénzéből milliárdokkal kitömött propagandagépezetet tart fenn. Két dolognak rendel alá mindent: a hatalomvágyának és a pénznek. Gátlástalanul megtesz mindent azért, hogy a hatalomban maradhasson és még több közpénzhez juttassa a fideszes pénzembereket.

A kormányzati propagandával szemben szükség van a független sajtóra, ezért az MSZP részt vesz a szabad sajtó és az újságírók mellett kiálló, Juhász Péter és Karácsony Gergely által meghirdetett tüntetésen.

MSZP, Kiadó: MSZP Országos Központ
– OS –

A szabadságkorlátozó Orbán-rezsim folyamatos harcot hirdet mindenki ellen, aki tőle független.

Ezt a harcot fogja folytatni a Fidesz ősztől is a média szabadsága és az európai magyar polgárok szabadsága ellen.

Ezért pártok és civilek közös tüntetésen állunk ki a sajtószabadságért, a jogállamért, a demokráciáért.

A tüntetésen felszólal:
– Juhász Péter, az Együtt elnöke
– Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, miniszterelnökjelöltje
– Lukácsi Katalin, kereszténydemokrata politikus, volt KDNP-tag
– Vágó Gábor, a KELLESZ – Korrupció Ellenes Szövetség alapítója

Gyere el te is, találkozzunk augusztus 20-án 16 órakor a Szabad sajtó útján!


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Már a nyugati sajtóban is téma, hogy Orbán Viktor pártja nem szégyell külföldi választóknak “udvarolni”

Tovább olvasom →