Loading...
Itt van most:  Home  >  UTAZÁS  >  Aktuális cikk

A tavalyihoz képest jelentősen megnövelik a rendőrök számát a turisztikai főszezonban Spanyolországban

Szerző   /  2017-06-13  

Jelentősen növeli az utcai járőrök számát a spanyol kormány az ország főbb turistacélpontjainak környékén a következő hónapokban, hogy elejét vegye a turistákat érő különböző bűncselekményeknek – jelentette be Juan Ignacio Zoido, spanyol belügyminiszter Las Palmasban, a Kanári-szigetek fővárosában tartott sajtótájékoztatón.

Az idei turisztikai főszezonra vonatkozó biztonsági terv bemutatásakor hangsúlyozta: míg tavaly több mint 1200-zal növelték meg a hatóságok jelenlétét a júliustól szeptemberig tartó időszakban, idén a számuk több mint 2600-zal növekszik országosan.

A turisták biztonságérzetét fokozó intézkedések része, hogy tovább bővítik az eddig 24 irodából álló úgynevezett SATE (Servicio de Atención al Turista Extranjero) hálózatot, amely a külföldi turisták számára létesített ügyfélszolgálatok országos rendszere – mondta a miniszter, részletezve, hogy tavaly több mint 41 ezer bajba jutott fordult hozzájuk segítségért, és az irodák több mint 20 ezer panasz kezelésében segítettek, szükség esetén anyanyelvi tolmács közreműködésével.

Juan Ignacio Zoido felhívta a figyelmet a AlertCops nevű mobiltelefonos applikációra is, amelyen keresztül azonnal, közvetlen kapcsolatba lehet lépni a hatóságokkal, ha valaki bűncselekmény áldozata vagy szemtanúja volt. Ráadásul a chatszolgáltatásban 100 különböző idegen nyelven lehet kommunikálni az illetékesekkel, akik eligazítást nyújtanak a további teendőkről.

A belügyminiszter szerint Spanyolország a biztonsága miatt is kedvelt a turisták körében, és hivatkozott egy felmérésre, amelyből az derült ki, hogy Svájc után a második legmegbízhatóbb úti célnak tartják a dél-európai országot a turisták.

Spanyolországban az elmúlt évben 75,3 millió külföldi turista járt, a legtöbben, 17 millióan Katalóniába látogattak el.

A katalán csendőrség épp hétfőn számolt be arról, hogy egy október óta tartó nyomozás során 27 embert fogtak el, akik tehetős turistáktól loptak vagy raboltak nagy értékű órákat Barcelonában. A huszonéves algériai fiatalokból álló banda kifejezetten a több tíz ezer euró, nem egyszer 100 ezer euró értéket meghaladó karórák tulajdonosait figyelte ki a legdrágább szállodák és luxuséttermek környékén. Több esetben késsel kényszerítették az áldozatokat az órák átadására. A banda Barcelonán kívül több európai városban is tevékenykedett.


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

A közeljövőben megkezdődik a cserkeszőlői Szinyei Merse-kastély felújítása

Tovább olvasom →