Loading...
Itt van most:  Home  >  GASZTRONÓMIA  >  Aktuális cikk

A városligeti Vajdahunyad várában Szürkemarha Vigadalmat rendeznek a hétvégén

Szerző   /  2017-10-16  

Finom szürkemarha ételekkel, népzenei- és kulturális programokkal, hamisítatlan vidéki hangulattal, díjnyertes szürkemarhákkal, klasszikus finomságokkal és újragondolt ízekkel várják a látogatókat a VI. Szürkemarha Vigadalomra Budapesten, a Vajdahunyad várába 2017. október 20-22. között.



A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete már hatodik alkalommal rendezi meg Budapesten, a városligeti Vajdahunyad várában a Szürkemarha Vigadalmat.

Túl azon, hogy az ingyenes gasztronómiai fesztivál a szürkemarha-marketing fontos alappillérévé vált, Magyarország egyik legnagyobb,és legszínvonalasabb gasztro-kultúrális eseményévé nőtte ki magát. 2017. október 20-22. között a budapesti Vajdahunyad várához látogatók a legfinomabb szürkemarha ételekkel, klasszikus finomságokkal, újragondolt ízekkel, óriás bográccsal, több tonnás barbecue-val, valamint az ételekhez és a hangulathoz illő hazai borokkal, sörökkel és pálinkákkal találkozhatnak.

A VI. Szürkemarha Vigadalom színpadán, az Anonymus szobor mögött folyamatos népzenei- és kulturális programok zajlanak majd, melyeket a szürkemarháról szóló előadások, állatsimogató, falusi udvar, kézműves programok és egy vidéki mesterségek udvara színesítenek.

A rendezvény területén megtekinthetőek lesznek díjnyertes szürkemarhák, valamint az állatokkal és tenyésztésükkel kapcsolatos bemutatók, interaktív kiállítások is, amelyek által betekinthetünk e gyönyörű állat múltjába és jelenébe, kipróbálhatjuk a legérdekesebb vidéki mesterségeket, népi játékokkal fűszerezve. Péntek délután egy „média főzőversenyt” szerveznek, szombat délelőtt pedig a legjobb szürkemarha tenyésztők mérik össze főzőtudományukat.

A VI. Szürkemarha Vigadalom célja népszerűsíteni a „Magyar szürke szarvasmarhát” mint magyar fajtát, és mint Hungarikumot. Ez nem csak nemzeti büszkeségünk, mely máig élő hagyományunk is, melyhez kulturális, néprajzi gyökereink is kötődnek, hanem kiemelkedő nemzeti értékünk is. A szervezők feladata a köztudatba és a konyhákba való visszavezetése a Magyarországon földrajzi árujelző oltalommal védett „Magyar Szürkemarha hús”-nak, a húsból készült termékeknek.

A magyar szürke szarvasmarha impozáns megjelenésével, szilaj természetével, nagy tűrőképességével a legismertebb őshonos haszonállatunk. A magyar szürkemarha extenzív gulyabéli tartása több száz éves néprajzi, kulturális hagyományai ötvöződnek a modern kor gyakorlatával.


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Az idei olasz gasztro világhéten nálunk is megválasztják az év pizzáját

Tovább olvasom →