Loading...
Itt van most:  Home  >  GASZTRONÓMIA  >  Aktuális cikk

Augusztus második hétvégéjén Fertődön belekóstolhatsz a 17.sz. magyar konyhájába

Szerző   /  2017-07-20  

A 17. századi magyar konyha ízvilágával és pompájával is megismerkedhetnek azok, akik augusztus 11-én és 12-én ellátogatnak a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában megrendezett Barokk Ételfőző Fesztiválra.





Az ötödik alkalommal megrendezett kétnapos gasztronómiai időutazás során pénteken a térség településeinek vezetői mérik össze tudásukat a Polgármesterek Kupája elnevezésű versenyen – mondta el Klötzl Géza, az esemény főrendezője az MTI-nek.

A rendezvény csúcspontja a hagyományos főúri és csárdakonyhai kategóriák főzőversenye lesz szombaton. Az úri konyha versenyzőinek minimum háromfogásos menüt, míg a csárdakonyha kategória versenyzőinek bográcsban, tárcsán, nyárson vagy kemencében készített ételeket kell készíteniük a szervezők által kiválasztott alapanyagokból.

Tavaly 21 csapat mérette meg magát a csárdakonyha, kilenc az úri konyha kategóriában. A csapatok idén még augusztus 1-jéig nevezhetnek.

Az elkészült ételeket minden kategóriában 4-6 fős zsűri értékeli majd, köztük Esterházy Antal herceg és felesége, Esterházy Svetlana. A rendezvény ingyenesen látogatható.

A fesztivál díszvendége Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója lesz. Megrendezik Magyarország első Gasztro-üzleti Reggelijét is, amelyre a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium diákjai készítik az ételeket. Az ételekért felajánlott összeget a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak adják a szervezők.


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Tokaji Ősz 2017: Mádon kezdődik a rendezvénysorozat ötfogásos gálavacsorával

Tovább olvasom →