Loading...
Itt van most:  Home  >  ZENE  >  Koncertek  >  Aktuális cikk

Best of Leonard Cohen magyarul: koncert Müller Péter Sziámi és barátaitól Miskolcon

Szerző   /  2016-11-22  

Müller Péter Sziámi és barátai magyarul adják elő Leonard Cohen dalait november 25-én a miskolci Művészetek Házában, így tisztelegve a 82 évesen elhunyt kanadai költő, dalszerző és énekes emléke előtt.

Költői nagyság volt, megérdemelte volna az irodalmi Nobel-díjat – idézi a Miskolci Kulturális Központ közleménye Müller Péter Sziámit, aki szerint a kanadai zenész legutóbbi lemezén, a You Want it Darker-en tulajdonképpen elköszönt a világtól és múzsájától.

A november 25-i koncerten a legendás művész legismertebb dalai, olykor melankolikus, különleges hangulatot idéző szerzeményei csendülnek fel magyar nyelven Müller Péter Sziámi és művésztársai, Görbe Nóra, Jávori Ferenc Fegya és Kováts Kriszta tolmácsolásában.

A nagyközönség elsősorban a Hallelujah, valamint a Dance Me to the End of Love című slágereiről ismeri Leonard Cohent, aki azonban íróként is egyedülállót alkotott. Leonard Cohen pályafutása során több tucat zenei és irodalmi díjat kapott, a kanadai zenész szakma Juno-díját, Grammy-díjat az életművéért és Glenn Gould-díjat is. Összesen 14 stúdióalbumot készített, a legutolsó, a You Want It Darker három hete jelent meg – olvasható a közleményben.


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Cziffra Fesztivál 2018: két Grammy-díjas zongoraművész koncertjét is élvezheti a közönség

Tovább olvasom →