Loading...
Itt van most:  Home  >  'gasztronómia'
Friss

Nyírségi Disznótoros Fesztivál Böllérversennyel a Sóstói Múzeumfaluban

Szerző   /  2018-02-17  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Nyírségi Disznótoros Fesztivál Böllérversennyel a Sóstói Múzeumfaluban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A legjobb hurkát, kolbászt, toroskáposztát, fogópálinkát, de a legügyesebb amatőr kolbásztöltőt is keresik majd az 1. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 17. Nemzetközi Böllérversenyen szombaton Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn. A gasztronómiai rendezvényt eddig a nyírségi megyeszékhelyhez közeli Napkoron rendezték meg, idén azonban már a Sóstói Múzeumfalu ad otthont a programnak. A szombat kora reggel kezdődő versenyben számos hazai és […]

Tovább olvasom →
Friss

Vidám 3 napos programkavalkáddal Palacsinta Fesztivál február utolsó hétvégéjén Kecskemét Fő terén

Szerző   /  2018-02-14  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Vidám 3 napos programkavalkáddal Palacsinta Fesztivál február utolsó hétvégéjén Kecskemét Fő terén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Lesz itt hagyományos és különleges palacsinta számtalan, amit a versenyzőcsapatok a vendéglátó egységek és a Palacsinta Pontok szorgos kezei Neked fognak sütögetni. Lehet, hogy Te vagy a legügyesebb palacsintaevő? Lássuk mire vagy képes! Igazi családi gasztrokavalkádban lehet részetek, ha eljöttök Kecskemétre! A palacsintán kívül kóstolhattok a Metro mesterszakácsa által készített finomságokból, de lesz kürtőskalács, házi […]

Tovább olvasom →
Friss

A Kistücsök Étterem séfhelyettese, Pohner Ádám nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét

Szerző   /  2018-02-12  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   A Kistücsök Étterem séfhelyettese, Pohner Ádám nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese nyerte a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét csütörtökön Budapesten, így ő képviselheti az országot az európai döntőn júniusban Torinóban. A világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért hat séf versengett: Pohner Ádám és segédje, Csillag Richárd mellett Elek Richárd (Fausto’s Ristorante), Garai Ádám (Olimpia […]

Tovább olvasom →
Friss

Töltött Hold Gasztrovíkend a farsang utolsó hétvégéjén a Belvárosi Piacon

Szerző   /  2018-02-07  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Töltött Hold Gasztrovíkend a farsang utolsó hétvégéjén a Belvárosi Piacon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vendégkonyhák és -séfek ételei is megízlelhetők lesznek a Hold utcai Belvárosi Piac Töltött Hold Gasztrovíkendjén, melynek során farsang utolsó hétvégéjén, péntektől vasárnapig a piac saját éttermei és termelői is hosszított nyitva tartással készülnek. A három éve elindult rendezvénysorozat ezúttal a világkonyhákra helyezi a hangsúly, így a vendégeket japán, tajvani, közel-keleti, mexikói, amerikai, balkáni, olasz ízek […]

Tovább olvasom →
Friss

Termelői piactérrel, főzőversennyel 3 napos Mangalica Fesztivál a fővárosi Szabadság téren

Szerző   /  2018-02-05  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Termelői piactérrel, főzőversennyel 3 napos Mangalica Fesztivál a fővárosi Szabadság téren bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mangalicatenyésztők és termékkészítők hazai és helyben készült friss ételei, főzőverseny és kistermelők piactere is várja a közönséget február 9. és 11. között a budapesti Szabadság téren. A fesztivál látogatói idén is személyesen találkozhatnak a tenyésztőkkel és az őstermelőkkel, akiknek termékei a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kerültek ki – olvasható a szervezők közleményében. A […]

Tovább olvasom →
Friss

A francia sztárséf, Sébastien Bras már nem kér a Michelin csillagokból – videó

Szerző   /  2018-02-01  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   A francia sztárséf, Sébastien Bras már nem kér a Michelin csillagokból – videó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Elege lett a francia étterem vezetőjének a Michelin-csillagok okozta túlzott stresszből. Köszöni, de inkább nem kéri… Teljesült a Michelin-csillagok által stresszelt francia sztárséf kívánsága, és étterme már nem szerepel a rangos gasztronómiai kalauz legújabb, jövő héten bemutatandó kiadásában. Sébastien Bras, a 3 Michelin-csillagos délnyugat-franciaországi étterem, a Le Suquet konyhafőnöke önként mondott le a mások által […]

Tovább olvasom →
Friss

Pilisi Kavalkád Pilisszentkereszten: fánkevő verseny is szerepel a programban

Szerző   /  2018-01-30  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Pilisi Kavalkád Pilisszentkereszten: fánkevő verseny is szerepel a programban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Fánkfesztivált rendeznek február 10-én Pilisszentkereszten, ahol koncertekkel, sportbemutatóval, vetélkedővel és fánkbemutatóval is várják a közönséget. A télbúcsúztató farsangi program részeként egy rudat húzó lovas szekér baktat át a falun, a rúd végén vízszintes helyzetben kocsikerék forog, amelyre népviseletbe öltözött bábukat kötöznek. A lovak menetének ütemére a figurák táncoló párként keringenek majd végig a főúton – […]

Tovább olvasom →
Friss

A berlini Restaurant Horváth osztrák szakácsa lett európai legjobb séfje

Szerző   /  2018-01-29  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   A berlini Restaurant Horváth osztrák szakácsa lett európai legjobb séfje bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Madridban, a 16. nemzetközi gasztronómiai kongresszuson megszavazták a legjobb európai séf díját. Sebastian Frank két Michelin-csillagos osztrák séfet választották meg a legjobb európai séfnek a Madridban megrendezett 16. nemzetközi gasztronómiai kongresszuson. “Sebastian Frank az árral szemben halad. Egyszerű, de rendkívül kreatív hagyományos konyhát vezet, amelyhez szüleitől és nagyszüleitől merítette az ihletet” – méltatta a díjazottat […]

Tovább olvasom →
Friss

Csokoládé Karnevál 2018: alig két hét múlva a csoki körül forog minden Pécsett

Szerző   /  2018-01-22  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Csokoládé Karnevál 2018: alig két hét múlva a csoki körül forog minden Pécsett bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tizennyolc kiállítóval, szakmai és gyermekprogramokkal február 3-án és 4-én rendezik meg a hatodik Pécsi Csokoládé Karnevált a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján. Mosonyi Éva csokoládékészítő, a rendezvény szervezője elmondta: az ország minden részéből érkező csokoládékészítők a nagy áruházak polcain nem megtalálható termékeket állítanak elő kis manufaktúráikban. Ismertetése szerint a csokoládé […]

Tovább olvasom →
Friss

Elhunyt Paul Bocuse, a francia gasztronómiát forradalmasító séf – videók

Szerző   /  2018-01-21  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Elhunyt Paul Bocuse, a francia gasztronómiát forradalmasító séf – videók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton. “Paul Bocuse meghalt, a gasztronómia gyászol. Monsieur Paul maga volt Franciaország. Egyszerűség és nagyvonalúság. Kiválóság és életművészet. A gasztronómia pápája távozik” – írta szombaton […]

Tovább olvasom →
  • Hirdetés