Loading...
Itt van most:  Home  >  ZENE  >  Aktuális cikk

CZF 2018: koncerttermi ritkaságokból ad zongoraestet Pierre Laurent Aimard

Szerző   /  2018-01-10  

Beethoven, Prokofjev, Obukhov és Szkrjabin műveket szólaltat meg Pierre Laurent Aimard francia zongoraművész a Cziffra György Fesztiválon, a hangversenynek 2018. február 22-én a budapesti Zeneakadémia ad otthont.
Aimard nemcsak érzékeny billentéséről, hanem szokatlan műsorválasztásairól is ismert. A Cziffra Fesztiválon Beethoven monumentális Hammerklavier szonátája mellé három orosz szerzőtől – Profokjevtől, Obukhovtól és Szkrjabintól – választott olyan műveket, amelyek a koncertteremben igazi ritkaságnak számítanak.

Az esten Prokofjev Szarkazmusok és Obukhov Revelation című műve mellett Szkrjabin 10. és 5. szonátája hangzik el – közölték a szervezők az MTI-vel.

A francia zongoraművész egyik legjelentősebb alakja korunk zenei életének. Világszerte a legnagyobb koncerttermekben, vezető zenekarokkal lépett fel mások mellett Esa-Pekka Salonen, Eötvös Péter és Sir Simon Rattle vezényletével. Ligeti Györggyel régi művészbarátság és szakmai együttműködés fűzte össze.

Tavaly megkapta az egyik legnagyobb nemzetközi zenei elismerést, a 250 ezer euró díjazással járó Nemzetközi Ernst von Siemens Zenei Díjat. A londoni Southbank Centre rezidens művésze és többek között a Kurtág-program kurátora.  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Cziffra Fesztivál 2018: két Grammy-díjas zongoraművész koncertjét is élvezheti a közönség

Tovább olvasom →