Loading...
Itt van most:  Home  >  ZENE  >  Koncertek  >  Aktuális cikk

Decemberben az Opus Jazz Club-ban megkapjuk a választ arra, hogy mi is az a kortárs finn jazz?

Szerző   /  2017-11-09  

A FinnAgora és a Budapest Music Center (BMC) szervezésében először találkozhat a magyar közönség Finnország két legizgalmasabb feltörekvő zenekarával 2017. december 1-én és 2-án. A New Jazz from Finland projekt két koncert erejéig elhozza a Gourmet és a Jukka Eskola Soul Trio zenekarokat.Az idén 20 éves, nemzetközileg is (el)ismert Gourmet egy friss és teljesen új anyaggal érkezik majd. Jukka Eskola az egyik legismertebb finn, többszörösen díjazott jazztrombitás, aki a Budapestre érkező teljesen új zenekari felállásával soul jazz-t játszik majd. A nyilvános koncertek mellett, házikoncerteket is szerveznek különböző helyszíneken Jukka Eskolával és Mikko Helevä orgonistával.

A Gourmet idén ünnepli 20. születésnapját, és ünneplésre bőven van ok. A Mikko Innanen vezette, egyedülálló feldolgozásairól és meggyőző hangzásvilágáról ismert zenekar fennállása során mind Finnországban, mind külföldön hírnévre tett szert. Az Gourmet 2017-ben részt vett a brémai Jazzahead! szakmai börzén és fesztiválon, ahol újabb lelkes rajongókra talált. Zenéjük állandó kísérője a humor, amely már az alapításkor feltett kérdésben megnyilvánult: „Hogy szólna az, ha Duke Ellington, Tom Waits, Carlos Gardel és Charlie Haden összefutnának egy vidéki kebabosnál Finnországban?” Az együttes friss, hamarosan megjelenő anyaggal érkezik Budapestre.


Gourmet – Fanfarria/La Balada de Camarillo Kid/Camaradas!

Jukka Eskola az egyik legkeresettebb és legismertebb finn jazztrombitás, aki mind a finn jazz-elit, mind a finn popszakma legjobbjaival játszik együtt. Munkásságát a Sony 2006-os jazzdíjával, valamint a Pori Jazz Fesztivál 2007-es év művésze díjával is elismerték. Eskola korábbi zenekara, a The Five Corners Quintet sokáig a skandináv jazz-zenei export egyik húzóneve volt.

Budapestre most a Soul Trióval érkezik, hogy 1960-as évekbeli soul jazzt játszanak, és megmozgassák a közönséget. Legújabb lemezük 2017-ben jelent meg Jazz in a livingroom? címmel.


Jukka Eskola Soul Trio+: Martha’s New Moment

Az Opus Jazz Club koncertjein túl a FinnAgora meghitt házikoncerteket is szervez Jukka Eskolával és Mikko Helevävel.

2017
december 1, 21:00. – Jukka Eskola Soul Trio
december 2, 21:00. Gourmet


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Cziffra Fesztivál 2018: két Grammy-díjas zongoraművész koncertjét is élvezheti a közönség

Tovább olvasom →