Loading...
Itt van most:  Home  >  HÍREK  >  Belföld  >  Aktuális cikk

Die Welt: az Orbán-kormány Soros György elleni fellépése “tiszta választási cirkusz”

Szerző   /  2018-02-04  

A Die Welt című német konzervatív lap a “Stop Soros” elnevezésű törvényjavaslat-csomaggal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.
A Die Welt az online kiadásában Mit vár Orbán a Soros elleni kampánytól címmel közölte Boris Kálnoky összeállítását, amelyben a szerző kiemelte, hogy a Soros György elleni vádaskodásban nincsen semmi új, de

Orbán Viktor magyar kormányfő pártja “olyan hangot üt meg, amelyhez képest az eddigi retorika viszonylag ártalmatlannak tűnik”.

Hozzátette: a Fidesz azt üzeni az áprilisi parlamenti választást felvezető kampányban, hogy aki nem akar “migránsokat”, az a kormánypártra szavaz, és “aki másra szavaz, az migránsokat akar”.

A többi között kifejtette:

a Soros György elleni fellépés “tiszta választási cirkusz”, amelynek “nyugtalanító következményei” vannak, ugyanis “a lakosságot tudatosan +alternatív tényekkel+ mozgósítják, amelyek nem gyökereznek a valóságban”, és “rendkívül problematikus légkört okoz az egyre harsányabb hangulatkeltés”, amelyben Soros György “zsidó vallására tekintettel egyre gyakrabban jelentkeznek antiszemita hangok”.

Ebben a helyzetben

“az állam vagy a nép ellenségeként lehet megbélyegezni politikai ellenfeleket, és a hatóságokat is mozgósítani lehet  ellenük”

– írta Boris Kálnoky, kiemelve:

egy határ átlépését jelenti, ha egy kormány listázza a neki nem tetsző szervezeteket, adóigazgatási eszközökkel lép fel ellenük, és rendőri intézkedéseket hoz tagjai ellen, és ez egy olyan kormányra is vonatkozik, amely “az +illiberális demokráciára+ esküszik”.

Az Állami Számvevőszék pártoknál folytatott vizsgálataival kapcsolatban hozzátette:

az eljárások “aggasztó jelek” a jogállamiság állapotáról Magyarországon,

amely mégiscsak a demokratikus berendezkedésű Európai Unió tagja.
  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

A luxemburgi külügyminiszter diktátorhoz hasonlította Orbánt, aki “kiforgatja” a keresztény erkölcsöt – videó

Tovább olvasom →