Loading...
Itt van most:  Home  >  KULTÚRA  >  Aktuális cikk

Gőgös Gúnár Gedeon a tatabányai színpadon születik újjá, méghozzá koncert-színházi előadáson

Szerző   /  2017-11-08  

A Veronaki hat kiváló zenésze és öt táncos-színész kelti életre Varga Katalin mesés-verses könyvét Vidovszky György és Gyevi-Bíró Eszter rendezésében. A Gőgös Gúnár Gedeon koncert-színházi előadás bemutatója november 12-én lesz a tatabányai Jászai Mari Színházban.  Ki ne ismerné Gőgös Gúnár Gedeont? Nemzedékek sora nőtt fel Magyarországon 1962, a könyv első megjelenése óta, akik kisgyerekként mind találkoztak Varga Katalin könyvével, és hallották-olvasták szeretnivaló verseit, meséit. Két évvel ezelőtt a szerző unokája, Tarján Veronika gondolt egy nagyot és zenekarával, a Veronakival feldolgozta nagymamája közkedvelt verseit. Az első lemez Libabál, a második pedig Kiugrott a Gombóc címmel jelent meg K. Lukáts Kató felejthetetlen illusztrációival, a Móra Kiadó gondozásában. A sokszínű zenei anyag, melynek szerzői Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál, magyar és erdélyi népzenei motívumok mellett balkáni, blues, valamint pop zenei elemeket is tartalmaz.


Gőgös Gúnár Gedeon Koncert-Színház

Számtalan sikeres koncert után a közönség most színházi előadás formájában is találkozhat a gazdag anyaggal. Hat kiváló zenész, öt táncos-színész kelti életre a dalok, mesék ihlette egyedi világot a Jászai Mari Színházban. Humorral, varázslattal átszőtt jelenetek, játékok formájában kerül szemünk elé megannyi ismert alak, helyzet a Libabáltól Gyuri kakasig, a Kiugrott a gombóctól Gőgös Gúnár Gedeonig. A Gőgös Gúnár Gedeon egyik rendezője Vidovszky György, a Kolibri Színház tagja, munkáját társrendezőként és koreográfusként Gyevi-Bíró Eszter segíti.  A darab zenei rendezője Mogyoró Kornél.

Varga Katalin – Veronaki

Gőgös Gúnár Gedeon
koncert-színház

Rendező: Vidovszky György, Gyevi-Bíró Eszter

Játszók
Császár Réka
Sipos Viktória
Kóbor Balázs
Varga Ádám
Lengyel Szabolcs Micsi

Zenészek
Tarján Veronika – ének
Mogyoró Kornél – ütőhangszerek
Szokolay Dongó Balázs – furulyák, duda
Fejér Simon – gitár, koboz, vokál
Árkosi Szabolcs – harmonika, saz, vokál
Herr Attila – basszusgitár

Koreográfus: Gyevi-Bíró Eszter
Jelmez: Mikes Anna
Díszlet: Kő Boldizsár
Zene: Mogyoró Kornél, Fejér Simon Pál

Együttműködők: Jászai Mari Színház Tatabánya, Hybrid Művészeti és Kulturális Nonprofit Kft., Móra Music, Veronaki, Innovative Artist Management

Bemutató: 2017. 11. 12., Tatabánya, Jászai Mari Színház
További előadások: 2017. november 14., 15., 16.


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Brian Friel: Pogánytánc – az ír drámaíró darabjának premierje a Nemzeti Színházban, videó

Tovább olvasom →