Loading...
Itt van most:  Home  >  GASZTRONÓMIA  >  Aktuális cikk

Gundel Károly díjátadó pazar Gálaebéddel a Kopaszi gát Öbölházában

Szerző   /  2017-11-04  

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén 7. alkalommal rendezi meg évzáró Gáláját, melyen a 170 éve született Dobos C. Józsefre emlékeznek.



Az ő 1881-ben kiadott Magyar-francia szakácskönyve alapján, az abban szereplő ételeket modernizálva és újragondolva alkotja meg a 2017. november 19-én tartandó gálaebéd menüsorát a felkért séf-csapat.

A 2017-es év Gálaebédjének fő eseménye az MVI által alapított rangos szakmai elismerés, a Gundel Károly-díj immáron 4. alkalommal történő átadása lesz.

Az idei díjazott: Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa.

A Gálaebéd 6 fogásból álló menüsorát az erre az alkalomra felkért 9 chéf és a több mint 30 közreműködő örömmel, önkéntes munkában vállalta. A Gálaebéd részleteiről az mvi.hu oldalon olvashatnak.
– OS –

A gálaebéden a következő séfek és közreműködők vesznek részt, s az alábbi menüt készítik el:

Üdvözlő italok
Kreinbacher Prestige Brut
Sauska Extra Brut Rosé
Executive chef: Bicsár Attila – Sauska 48 Étterem, Villány

Amuse bouche
Nyurga ponty, rákszirom, zeller és gyömbér
„Túrós csusza” 2017
Jahni László, Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Mangalicasonka kóstoló
Gódor András a „Sonkás” – Fény utcai piac, Budapest

Hideg előétel
Siroki mangalica fermentált őszi zöldségekkel
Nagy Attila – Bori Mami, Gyöngyös
Mátrai zenit 2017 Centurio szőlőbirtok – Ludányi Balázs

Leves
Tápla leves Nábob módra
Jászai Tibor – Gerlóczy Kávéház és Czakó Kert, Budapest
Kő Kövön Furmint 2016 – Laposa Borbirtok, Badacsonytomaj

Meleg előétel
Pacal kolbász „véres” rakott burgonyával
Sallai Zoltán – La Fiesta Party Service, Budapest
Heimann Kékfrankos Alte Reben 2015

Főétel
Posírozott fácánmell velős barna kenyérmorzsával, vörösboros boróka jus-sal
Szilvási Mihály – Laposa Borbirtok, Badacsonytomaj
St. Andrea Bikavér Áldás 2015

Pre desszert
Begónia sorbet csipkebogyó teával
Jahni László és Pohner Ádám – Kistücsök Étterem, Balatonszemes

Tányérdesszert
Dobos torta Revolution fügével, birsalmalekvárral
Pereszlényi Alexandra – Bagolyvár Étterem, Budapest
Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013, Kiss István Családi Pincészet

Petit fours
Bodonyi István – Platán Restaurant, Tata
Barista: Bősze Viktor – Platán Restaurant, Tata
Sommeliére: Varga Norbert – Onyx, Budapest

* * *
A gálaebéd szervező bizottsága:
Jakabffy László (Apetitórium Kft.)
Kovács László (MVI elnök, La Fiesta Party Service Kft.)
Semsei Rudolf (MVI alelnök, Budapest Party Service, VakVarjú cégcsoport)
Kiss Róbert (Budapest Party Service, VakVarjú cégcsoport)
Bíró Bernadett (MVI szakmai titkár)

A Gálaebéd helyszíne: ÖbölHáz Rendezvényközpont (1117 Bp., Kopaszi gát 2.)

A belépőjegyek ára: MVI Tagoknak: 22.000 Ft, nem MVI Tagoknak 24.000 Ft.
(Egy MVI tagsággal 2 kedvezményes jegy igényelhető.)
– Magyar Vendéglátók Ipartestülete –


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Az idei olasz gasztro világhéten nálunk is megválasztják az év pizzáját

Tovább olvasom →