Loading...
Itt van most:  Home  >  ZENE  >  Aktuális cikk

Jazzfőváros 2017: Kecskeméten idén már öt színpadon 15 országból 150 zenésszel

Szerző   /  2017-08-03  

Ma veszi kezdetét és négy napon át tart Európa legnagyobb szabadtéri dzsesszfesztiválja, az augusztus 3. és 6. között zajló kecskeméti Jazzfőváros.

Az ötletgazda, egyben a fesztivál házigazdája, a Bohém Ragtime Jazz Band zenekarvezetője, Ittzés Tamás az MTI-nek elmondta: a második Jazzfőváros fesztiválon itt lesz többek között Japánból Ken Aoki, a világ legjobb bendzsósa, a ragtime királynőjének is becézett kanadai Mimi Blais vagy éppen a New York-i zongoramágus, Rossano Sportiello.

Koncertet ad a Svájcból érkező Marco Marchi & the Mojo Workers, a nemzetközi sztárcsapat, a Three Wise Men, az olaszországi Chicago Stompers, de üde színfolt lesz a hollandiai rezesbanda, a N’awlins Brass Band is. Mellettük fellép a klasszikus jazz magyar élvonala is a Bolyki Brotherstől a Hot Jazz Bandig, a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band pedig Szekeres Adriennel várja a közönséget. Az esték jam sessionnal zárulnak – tette hozzá.

Kiemelte: a Benkó Zoltán Szabadidőparkban megrendezett Jazzfővárosban Joplin-maratonnal emlékeznek meg a száz éve elhunyt ragtime királyára, melynek során kanadai és magyar fellépők játsszák el Scott Joplin műveit.

Újdonsága a fesztiválnak az esti jeggyel látogatható színpad, ahol este nyolc órától éjfélig fergeteges blues, boogie és rock’n’roll szól azoknak, akik csak néhány órára akarnak “beleszagolni” a Jazzfőváros levegőjébe – fogalmazott.

A főszervező szerint a fesztivál kísérőrendezvényei is igen változatosak: a játékszigeten a legkisebbek akár egy egész napot is eltölthetnek, de lesznek vízparti gyermekprogramok és “hangszersimogató” is. A mozogni vágyóknak buborékfocival és a Jazzfőváros futóversennyel készülnek, de a fesztiválkarszalaggal a strand és a csúszda is ingyenesen használható.

A fesztivál ideje alatt zajlik majd a II. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő döntője és idén is szerveznek swingtánc tanfolyamokat is.


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Bartók Világverseny és Fesztivál 2017: az idei lesz az első és rögtön különleges programokkal

Tovább olvasom →