Loading...
Itt van most:  Home  >  HÍREK  >  Belföld  >  Aktuális cikk

Közröhej és nevetséges Orbán szerint a civiltörvény miatti uniós kötelezettségszegési eljárás – videó

Szerző   /  2017-10-07  

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában tegnap reggel közölte, hogy nevetségesnek, közröhej tárgyának tartja a civiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárásról szóló brüsszeli dokumentumot.A rádióinterjúban többek között szó volt a civiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárásról is. Orbán Viktor politikai ügynek nevezte a jogszabály miatti eljárást. Valójában arról van szó – mondta -, hogy a brüsszeli bürokraták egy politikai döntést akarnak rákényszeríteni – jogi eszközzel – Magyarországra.

A törvénnyel kapcsolatos brüsszeli beadvány szerinte politikai megrendelésre készült dokumentum, “értelmes jogász még kézbe sem veszi, mert megégeti a kezét”, az “közröhej tárgya mindenhol Európában”, “annyira nevetséges, hogy azzal nem lehet mit kezdeni”. “Ha elfogadnánk, mi is nevetségessé válnánk” – tette hozzá.


Orbán: “Közröhej az uniós eljárás”

“Arról van szó, hogy ha valaki külföldről pénzt fogad el, akkor azt be kell vallani. Pont. Mit sért ez?” – kérdezte a kormányfő.

Szavai szerint az a kérdés, hogy meddig bírja Brüsszel “ezt a köznevetség tárgyává válást”. Az egész EU azért van bajban, azért nincs becsülete az európai vezetésnek, mert ilyen döntéseket hoznak az ottani bürokraták, “ilyen dolgokkal inzultálják, sértegetik a tagállamokat” – jegyezte meg.

CEU-ügyben Orbán Viktor megismételte: a törvényeket mindenkinek, még a milliárdosoknak, az amerikai-magyar kettős állampolgároknak és az általuk pénzelt szervezeteknek is, be kell tartaniuk. A szóban forgó bonyolult ügy pedig jelenleg szakértői szinten van – mondta a CEU-ról.

Az Európai Parlament jogállami eljárásával kapcsolatban a miniszterelnök azt idézte fel, hogy “múltkor is járt itt egy delegáció Brüsszelből”, amelyik a magyarországi beruházásokat ellenőrizte, és megállapította, hogy azok léteznek, Magyarország semmilyen értelemben nem lóg ki a sorból.

“Ami ezen túl van”, az ismét csak politikai természetű támadás,

“nyilván arról van szó, hogy el kell foglalniuk magukat a képviselőknek, amíg mi helyettük is védjük Európát”. Miközben a magyar kormány ezt a munkát végzi, “ők ott bent kényelmesen (…), a tutiban finnyáskodnak”, de “lerázzuk ezt magunkról, mint kutya a vizet” – fogalmazott.

Szerinte egyébként a Magyarországról jelentést készítők is mind “Soros emberei”, “az ő tenyeréből esznek”, a jelentésük pedig arról szól majd, hogy jobb lenne, ha nem lenne kerítés, jobb lenne beengedni a migránsokat, és pénzt adni nekik.– MTI –

  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Az ENSZ, de a német szövetségi kormány is bírálja a “Stop Soros” törvénytervezetet – videó

Tovább olvasom →