Loading...
Itt van most:  Home  >  UTAZÁS  >  Tippek és tanácsok utazáshoz  >  Aktuális cikk

Magyarok karácsonya Ópusztaszeren: zoborvidéki lucázással, gímesi betlehemessel

Szerző   /  2017-12-12  

A világ magyarságának közös, jelképes karácsonyi ünnepségére várják a vendégeket pénteken az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.
A Magyarok karácsonya évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését. – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője, Kodácz Csengele az MTI-t.

Az ünnep díszvendége idén Zoborvidék lesz. A legészakibb összefüggő magyar nyelvszigetről érkező diákok, hagyományőrzők mutatkoznak be a nemzet karácsonyfája előtt, melyet az emlékpark látogatóközpontjában állítanak föl.

A Gímes és Lédec községből Ópusztaszerre látogatók műsorán szereplő lucázást követően a vendégek megismerhetik, milyen a szentcsalád- és a pásztorjárás a Zoboralján. Végül gímesi betlehemest, karácsony ünnepi beköszöntőt láthatnak az érdeklődők.

A közelgő karácsonyt ökumenikus istentisztelettel köszönti Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke és Lovász Adrienn lelkész, a Csongrádi Református Egyházmegye ifjúsági előadója.

Tipp: amíg a politikusok beszédeket mondanak – mert az is lesz ám! -, addig „A Zoborvidék kincsei” c. időszaki kiállítás megtekinthető a Látogatóközpont/ Hungarikum Tárházban. A tárlat egyébként egész nap nyitva lesz.
  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Melyik gyógyvíz mit orvosol? – tanácsok termálfürdőbe készülőknek

Tovább olvasom →