Loading...
Itt van most:  Home  >  GASZTRONÓMIA
Friss

Az Édes kiegyezés süteménykollekció novembertől lesz megvásárolható díszdobozban

Szerző   /  2017-10-19  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Az Édes kiegyezés süteménykollekció novembertől lesz megvásárolható díszdobozban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Édes kiegyezés néven összeállított süteménykollekcióval emlékezik az 1867-es kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulójára a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A hat darab desszertből álló, három magyar, három osztrák süteményt tartalmazó díszdoboz november 8-tól március végéig lesz megvásárolható az ország mintegy 20 cukrászdájában – hangzott el a kollekciót bemutató sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. Az […]

Tovább olvasom →
Friss

A városligeti Vajdahunyad várában Szürkemarha Vigadalmat rendeznek a hétvégén

Szerző   /  2017-10-16  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   A városligeti Vajdahunyad várában Szürkemarha Vigadalmat rendeznek a hétvégén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Finom szürkemarha ételekkel, népzenei- és kulturális programokkal, hamisítatlan vidéki hangulattal, díjnyertes szürkemarhákkal, klasszikus finomságokkal és újragondolt ízekkel várják a látogatókat a VI. Szürkemarha Vigadalomra Budapesten, a Vajdahunyad várába 2017. október 20-22. között. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete már hatodik alkalommal rendezi meg Budapesten, a városligeti Vajdahunyad várában a Szürkemarha Vigadalmat. Túl azon, hogy az […]

Tovább olvasom →
Friss

Használd ki a jó időt és látogass ki a Gesztenyés kertbe a Kürtőskalács Fesztiválra

Szerző   /  2017-10-15  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Használd ki a jó időt és látogass ki a Gesztenyés kertbe a Kürtőskalács Fesztiválra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Különleges ízesítésű kürtőskalácsokkal és koncertekkel várja még ma is a vendégeket az 5. Kürtőskalács Fesztivál Budapesten, a Gesztenyés kertben. A háromnapos programsorozaton a hagyományos ízek mellett például kapucsínós és vadáfonyás változat is kapható lesz a hungarikummá vált édességből – hangzott el a fesztivál helyszínén tartott sajtótájékoztatón pénteken. A fesztiválon Kürtős Kaland elnevezéssel jótékonysági közösségi sütést […]

Tovább olvasom →
Friss

Disznótoros Kolbászfesztivál 2017: a disznóságok mellé 2 színpadon 3 napon át 50 zenei program

Szerző   /  2017-10-12  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Disznótoros Kolbászfesztivál 2017: a disznóságok mellé 2 színpadon 3 napon át 50 zenei program bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Disznótoros Kolbászfesztivált Budapesten a Magyar Vasúttörténeti Parkban, ahol a családi programok és folklórműsorok mellett kolbászvásár és disznóvágás is várja a közönséget péntektől vasárnapig. A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program és neves fellépők szórakoztatják a közönséget, három napon át – olvasható a szervezők közleményében. A 140 éves Békéscsabai Tájházban Csabai […]

Tovább olvasom →
Friss

WorldChefs: a magyar szakács és cukrász csapat is továbbjutott a malajziai világdöntőbe

Szerző   /  2017-10-10  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   WorldChefs: a magyar szakács és cukrász csapat is továbbjutott a malajziai világdöntőbe bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Magyarországot képviselő felnőtt szakács és cukrász csapat is továbbjutott a World Association of Chefs’ Societies (WACS) versenyének malajziai világdöntőjébe a hétvégi prágai selejtezőn nyújtott teljesítménye alapján. A nemzetközi versenysorozat október 6. és 8. között Prágában megrendezett európai selejtezőjén a Global Chefs Challenge versenyen Adamek Balázs és commis-ja (segédje), Murányi Mercédesz első helyezést ért el, […]

Tovább olvasom →
Friss

Olaszrizling Október Nagykóstoló 2017: egy szombat délután közel 80 borászattal és 10 gasztronómiai kiállítóval

Szerző   /  2017-10-06  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Olaszrizling Október Nagykóstoló 2017: egy szombat délután közel 80 borászattal és 10 gasztronómiai kiállítóval bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Magyarország egyik legkedveltebb fehérborát segít mélyebben megismerni 74 kiállító több mint 200 borán keresztül az 5. Olaszrizling Október Nagykóstoló szombaton a Hotel Corinthia Budapestben, ahol előadások is bevezetik a látogatót az olaszrizlingek világába. Magyarországon mintegy 4000 hektáron terem olaszrizling, az Olaszrizling Október Nagykóstoló pedig kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a vendégek összehasonlítsák az egyes borvidékeken […]

Tovább olvasom →
Friss

Új helyszínen az idei Sütnicake – torta kiállítás a nők és a filmek témában nem csak édesszájúaknak

Szerző   /  2017-10-05  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Új helyszínen az idei Sütnicake – torta kiállítás a nők és a filmek témában nem csak édesszájúaknak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Előadások, workshopok és gyermekprogramok is várják az érdeklődőket a IV. Sütnicake, Sütemény- és Tortafesztiválon október 7-én és 8-án a budapesti Gellért Hotelben. Az idei tortadizájn verseny és kiállítás témája a nők és a filmek, így a versenyzők tortába öntik többek között Marilyn Monroe és Harrison Ford színészeket, valamint marcipánból elkészítik a Trónok harca és a […]

Tovább olvasom →
Friss

Indiai Vegán Gasztrofesztivál 2017: tradicionális keleti konyhaművészet és főzési hagyományok programokkal

Szerző   /  2017-10-04  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Indiai Vegán Gasztrofesztivál 2017: tradicionális keleti konyhaművészet és főzési hagyományok programokkal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Engedj meg magadnak egy napot, amikor pocakodat finomabbnál finomabb egészséges vegán ételek sorával kényezteted. Kóstold végig Te is a több tucat ínycsiklandozó ételt, melyekből jó néhányat a szemed láttára készítünk el! Gyere el a Lélek Palotája 6. vegán gasztronómiai fesztiváljára. Az október elejére eső Vegetáriánus Világnaphoz kapcsolódó gasztronómiai rendezvény alkalmával megismerkedhetsz India tradicionális konyhaművészetével, amely a […]

Tovább olvasom →
Friss

A WorldChefs prágai kontinensdöntőjében 3 magyar versenyzőért is izgulhatunk

Szerző   /  2017-10-03  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   A WorldChefs prágai kontinensdöntőjében 3 magyar versenyzőért is izgulhatunk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Három magyar versenyző indul a World Association of Chefs’ Societies (WACS, WorldChefs) szakács, illetve cukrász világbajnokságának Prágában péntek és vasárnap között megrendezendő kontinensdöntőjén. Adamek Balázs (Székesfehérvár) a szakácsok, Maczák Anna (Budapest) a cukrászok, míg Hack Barnabás (Budapest) a junior séfek versenyében képviseli Magyarországot – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ). Tájékoztatásuk […]

Tovább olvasom →
Friss

Villányi Vörösborfesztivál 2017: kiemelkedő számú pincészet és program várja az érdeklődőket

Szerző   /  2017-10-02  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Villányi Vörösborfesztivál 2017: kiemelkedő számú pincészet és program várja az érdeklődőket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rekordszámú, több mint 30 pincészet és mintegy 50 kulturális, könnyűzenei program várja résztvevőket a Villányi Vörösborfesztiválon, amelyet október 6. és 8. között 30. alkalommal rendeznek meg a borvidéki városban. A hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó eseményre ellátogatókat a pincészetek teljes portfóliójukkal, a helyi éttermek és gasztronómiai kitelepülések pedig a vörösborhoz illő ételkülönlegességekkel is várják – […]

Tovább olvasom →
  • Hirdetés