Loading...
Itt van most:  Home  >  GASZTRONÓMIA
Friss

Jönnek a Győri Bornapok 57 pincészet kínálatával, mások mellett Alphaville koncerttel

Szerző   /  2017-08-22  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Jönnek a Győri Bornapok 57 pincészet kínálatával, mások mellett Alphaville koncerttel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ötvennyolc pincészet kínálja borait a tizedik alkalommal megrendezett Győri Bornapokon, amelyet augusztus 24. és 27. között rendeznek meg. A nyárzáró koncertet augusztus 26-án a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb német zenekara, az Alphaville adja a Városház téren. A szervezők tájékoztatása szerint a borkóstoló pavilonokat a Széchenyi és a Dunakapu téren állítják fel, ahova a Balaton-felvidéki, az […]

Tovább olvasom →
Friss

Csokoládé Fesztivál 2017 Szerencs: vásári forgatag számos programmal, nagykoncertekkel

Szerző   /  2017-08-21  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Csokoládé Fesztivál 2017 Szerencs: vásári forgatag számos programmal, nagykoncertekkel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A többi közt koncertek, kóstolók, csokoládészobor, kalandpark várja az érdeklődőket a szerencsi 10. Országos Csokoládé Fesztiválon augusztus 25-27 között. A fesztivál az elmúlt egy évtized alatt érezhetően növelte Szerencs ismertségét és közkedveltségét. Az első csokoládéfesztivál programjain még csupán néhány ezer ember vett részt, az utóbbi esztendőkben már 40-50 ezer fizetővendég érkezett – közölte az esemény […]

Tovább olvasom →
Friss

Európában először Svájcban kerülnek az üzletek polcaira rovaralapú élelmiszerek

Szerző   /  2017-08-16  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Európában először Svájcban kerülnek az üzletek polcaira rovaralapú élelmiszerek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Rovaralapú élelmiszerekkel, egyebek között rovarburgerrel bővül a második legnagyobb élelmiszeráruház-lánc kínálata Svájcban, amely Európában elsőként engedélyezi az ilyen termékek árusítását. A Coop szerint a fehérjében gazdag lisztkukacból – a lisztbogár lárvája – készülő “húspogácsák” és “fasírtgolyók” augusztus 21-étől lesznek elérhetőek – írta a The Guardian című brit napilap internetes kiadása. Az Essento nevű svájci start-up […]

Tovább olvasom →
Friss

Nagy-Britanniában is nyílik Tracks&Records étteremlánc, mely Usain Bolt nevéhez köthető

Szerző   /  2017-08-13  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Nagy-Britanniában is nyílik Tracks&Records étteremlánc, mely Usain Bolt nevéhez köthető bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt nevével fémjelzett jamaicai étteremlánc nyílik Nagy-Britanniában. A Jamaica Observer című lap beszámolója szerint a Franjam nevű cég, amely a klasszis egyik kiemelt partnere, már meg is kötötte azt a szerződést a brit Casual Dining Restaurants csoporttal (CDRG), amelynek értelmében 15 Tracks&Records elnevezésű étterem létesül a következő öt évben. Ez […]

Tovább olvasom →
Friss

Magyarország Tortái 2017: a Balatoni Habos Mogyoró és a cukormentes Pöttyös Panni – fotók

Szerző   /  2017-08-12  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Magyarország Tortái 2017: a Balatoni Habos Mogyoró és a cukormentes Pöttyös Panni – fotók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, a Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró, melyet a budapesti Horváth Cukrászda Kft. alatt futó SUGAR! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készített. Idén hatodik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a […]

Tovább olvasom →
Friss

Szombaton Dinnyenap Ópusztaszeren, ahol azt is kipróbálhatod, mennyi dinnyét tudsz megenni fél óra alatt

Szerző   /  2017-08-03  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Szombaton Dinnyenap Ópusztaszeren, ahol azt is kipróbálhatod, mennyi dinnyét tudsz megenni fél óra alatt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Dinnyenapot rendeznek szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, a vendégek kóstolhatnak a mézédes gyümölcsből, és az is kiderül, idén ki lesz a legjobb dinnyesúlysaccoló. Szombatra öt mázsa magyar dinnye érkezik az emlékparkba a Dél-Alföldről – mondta el Kodácz Csengele, az intézmény marketing vezetője az MTI-nek. Magyarországon évszázadok óta termesztenek dinnyét, hiszen hazánk földrajzi és éghajlati […]

Tovább olvasom →
Friss

Tolcsvai Borfesztivál 2017: idén 25 borászat kínálata, finom ételek és számos koncert várja a vendégeket

Szerző   /  2017-08-02  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Tolcsvai Borfesztivál 2017: idén 25 borászat kínálata, finom ételek és számos koncert várja a vendégeket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A borkóstolás, a zene és a gasztronómia hármasa határozza meg a következő hétvégét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván. A Tolcsvai Borfesztivált tizennegyedik alkalommal rendezik meg. Az idei rendezvénysorozatot péntek délután nyitják meg. Aznap megkezdődnek a zenei programok is, amelyek három helyszínen – a kastélypark színpadán, a bormúzeum udvarán és a világörökségi pincesoron felállított színpadon – zajlanak […]

Tovább olvasom →
Friss

Panyolafeszt 2017: nulladik nappal bővül az egyébként is számos programot tartogató rendezvény

Szerző   /  2017-08-01  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Panyolafeszt 2017: nulladik nappal bővül az egyébként is számos programot tartogató rendezvény bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Nép- és világzenei koncertekkel, néptáncműsorral, bábszínházzal, a helyi és megyei értékek bemutatójával, valamint pálinkaversennyel várja az érdeklődőket augusztus 3. és 6. között a 12. Panyolafeszt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolán. Mint a rendezvényt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, a fesztivált falunap helyett találta ki 2006-ban Muhari Zoltán, a település jelenlegi polgármestere vezetésével egy civilekből, lelkes fiatalokból álló […]

Tovább olvasom →
Friss

Augusztus második hétvégéjén Fertődön belekóstolhatsz a 17.sz. magyar konyhájába

Szerző   /  2017-07-20  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Augusztus második hétvégéjén Fertődön belekóstolhatsz a 17.sz. magyar konyhájába bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A 17. századi magyar konyha ízvilágával és pompájával is megismerkedhetnek azok, akik augusztus 11-én és 12-én ellátogatnak a fertődi Esterházy-kastély szomszédságában megrendezett Barokk Ételfőző Fesztiválra. Az ötödik alkalommal megrendezett kétnapos gasztronómiai időutazás során pénteken a térség településeinek vezetői mérik össze tudásukat a Polgármesterek Kupája elnevezésű versenyen – mondta el Klötzl Géza, az esemény főrendezője az […]

Tovább olvasom →
Friss

Július végéig tart a Badacsonyi Bor7: esténként koncertek

Szerző   /  2017-07-19  /  GASZTRONÓMIA, Gasztronómiai fesztiválok  /   Július végéig tart a Badacsonyi Bor7: esténként koncertek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Pénteken kezdődött a Badacsony Bor7, amelyen a borvidék 14 pincészete, esténként pedig könnyűzenei programok, többek között a Kerekes Band, a Lóci játszik és a dél-afrikai Sean Koch Trio koncertjei várják a látogatókat. A kiállító pincészetek között  a Borbély Családi Pincészet, a Büttner Borbirtok, a Fata Pince, a Folly Arborétum és Borászat, az Istvándy Birtok, a […]

Tovább olvasom →
  • Hirdetés