Loading...
Itt van most:  Home  >  GASZTRONÓMIA  >  GasztroVilág
Friss

Az Édes kiegyezés süteménykollekció novembertől lesz megvásárolható díszdobozban

Szerző   /  2017-10-19  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Az Édes kiegyezés süteménykollekció novembertől lesz megvásárolható díszdobozban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Édes kiegyezés néven összeállított süteménykollekcióval emlékezik az 1867-es kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulójára a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A hat darab desszertből álló, három magyar, három osztrák süteményt tartalmazó díszdoboz november 8-tól március végéig lesz megvásárolható az ország mintegy 20 cukrászdájában – hangzott el a kollekciót bemutató sajtótájékoztatón szerdán Budapesten. Az […]

Tovább olvasom →
Friss

WorldChefs: a magyar szakács és cukrász csapat is továbbjutott a malajziai világdöntőbe

Szerző   /  2017-10-10  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   WorldChefs: a magyar szakács és cukrász csapat is továbbjutott a malajziai világdöntőbe bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Magyarországot képviselő felnőtt szakács és cukrász csapat is továbbjutott a World Association of Chefs’ Societies (WACS) versenyének malajziai világdöntőjébe a hétvégi prágai selejtezőn nyújtott teljesítménye alapján. A nemzetközi versenysorozat október 6. és 8. között Prágában megrendezett európai selejtezőjén a Global Chefs Challenge versenyen Adamek Balázs és commis-ja (segédje), Murányi Mercédesz első helyezést ért el, […]

Tovább olvasom →
Friss

Olaszrizling Október Nagykóstoló 2017: egy szombat délután közel 80 borászattal és 10 gasztronómiai kiállítóval

Szerző   /  2017-10-06  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Olaszrizling Október Nagykóstoló 2017: egy szombat délután közel 80 borászattal és 10 gasztronómiai kiállítóval bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Magyarország egyik legkedveltebb fehérborát segít mélyebben megismerni 74 kiállító több mint 200 borán keresztül az 5. Olaszrizling Október Nagykóstoló szombaton a Hotel Corinthia Budapestben, ahol előadások is bevezetik a látogatót az olaszrizlingek világába. Magyarországon mintegy 4000 hektáron terem olaszrizling, az Olaszrizling Október Nagykóstoló pedig kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a vendégek összehasonlítsák az egyes borvidékeken […]

Tovább olvasom →
Friss

A WorldChefs prágai kontinensdöntőjében 3 magyar versenyzőért is izgulhatunk

Szerző   /  2017-10-03  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   A WorldChefs prágai kontinensdöntőjében 3 magyar versenyzőért is izgulhatunk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Három magyar versenyző indul a World Association of Chefs’ Societies (WACS, WorldChefs) szakács, illetve cukrász világbajnokságának Prágában péntek és vasárnap között megrendezendő kontinensdöntőjén. Adamek Balázs (Székesfehérvár) a szakácsok, Maczák Anna (Budapest) a cukrászok, míg Hack Barnabás (Budapest) a junior séfek versenyében képviseli Magyarországot – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ). Tájékoztatásuk […]

Tovább olvasom →
Friss

Somlói Juhfark Ünnep 2017: idén 15 borászat kínálja nedűit a legjobb évjáratokból

Szerző   /  2017-09-18  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Somlói Juhfark Ünnep 2017: idén 15 borászat kínálja nedűit a legjobb évjáratokból bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az elmúlt tíz év legjobb évjáratainak borain keresztül mutatja be Somló emblematikus szőlőfajtája, a juhfark lehetőségeit a Somlói Juhfark Ünnep szeptember 23-án Somlójenőn. A Somlói Juhfark Ünnep helyi borászok összefogásával azért jött létre, hogy egy helyen, egy időben, a legteljesebben megmutassa az érdeklődőknek a borvidék legfontosabb fajtáját; a reprezentatív sétáló kóstolón az érdeklődők így megismerhetik […]

Tovább olvasom →
Friss

Magyar séf még soha nem kapott Európai Polgár Díjat: Széll Tamás ezt is elérte

Szerző   /  2017-09-16  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Magyar séf még soha nem kapott Európai Polgár Díjat: Széll Tamás ezt is elérte bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Európai Polgár Díjjal tüntették ki Széll Tamást; az idei Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőjének negyedik helyén végző séf pénteken Budapesten vehette át az Európai Parlament (EP) által alapított elismerést. Lévai Anikó, a Magyar Konyha magazin szerkesztőbizottságának elnöke laudációjában Széll Tamást Magyarország első számú séfjének nevezte, hozzátéve: ő az első Magyarországon, aki a szakácsok közül sztár lett. […]

Tovább olvasom →
Friss

Gelato World Tour 2017 Rimini: magyar csokoládéfagylalt is különdíjat kapott – videók

Szerző   /  2017-09-12  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Gelato World Tour 2017 Rimini: magyar csokoládéfagylalt is különdíjat kapott – videók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A gyenesdiási Bringatanya fagyizó csokoládéfagylaltja érdemelte ki a zsűri egyik különdíját a Gelato World Tour nemzetközi fagylaltverseny döntőjében az olaszországi Riminiben. A fagylaltkülönlegesség az Il mio cioccolato (Az én csokim) néven versenyzett a hétvégén rendezett döntőn. A technikai zsűri különdíját a gyenesdiási fagylaltozót vezető Somogyi család tagja, Somogyi Renáta kapta a kategóriában megosztva egy amerikai […]

Tovább olvasom →
Friss

Magyar sikerek: a TOP50 Foods között két hazai termék is szerepel, mint a világ legjobb élelmiszere

Szerző   /  2017-09-10  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Magyar sikerek: a TOP50 Foods között két hazai termék is szerepel, mint a világ legjobb élelmiszere bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A magyar chocoMe Kft. kávés-mogyorós Raffinée terméke bekerült a világ legjobb 50 élelmiszere közé a héten zárult Great Taste Award versenyen Londonban. A Donum Terrae Kft. tökmagolaja szintén nyert a verseny honlapja szerint. Az eseményen TOP50 Foods díjjal ismerték el a termékeket. A csokoládét gyártó tájékoztatása szerint magyar termék soha nem ért el még ekkora […]

Tovább olvasom →
Friss

Újdonságok készülnek Svájcban: a csokoládé rózsaszínű, a bor pedig kék színű – videók

Szerző   /  2017-09-09  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Újdonságok készülnek Svájcban: a csokoládé rózsaszínű, a bor pedig kék színű – videók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő. A vezető csokoládégyártó, Barry Callebaut egy évtized alatt fejlesztette ki a rubin kakaóbabot, amelyből a rózsaszínű csoki készül. A vállalat szerint a fehér csokoládé 80 évvel ezelőtti […]

Tovább olvasom →
Friss

Az Egyesült Királyság legjobb étterme egy halvendéglő Cornwall-ban – videó

Szerző   /  2017-08-24  /  GASZTRONÓMIA, GasztroVilág  /   Az Egyesült Királyság legjobb étterme egy halvendéglő Cornwall-ban – videó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Öt év után letaszította trónjáról az Egyesült Királyság legjobb éttermét egy cornwalli halvendéglő, mely a tulajdonos séf nevét viseli. A szigetország legnépszerűbb éttermi kalauza, a Good Food Guide által a múlt héten  közzétett ranglistát Nathan Outlaw saját magáról elnevezett étterme vezeti. Az eddigi első a Tóvidéken működő L’Enclume került a második helyre – noha ugyanúgy […]

Tovább olvasom →
  • Hirdetés