Loading...
Itt van most:  Home  >  ZENE  >  Koncertek  >  Aktuális cikk

Messiás.ma címmel a Generálos Várkonyi Mátyás rendezésében magyarra rockosítják Händel remekművét

Szerző   /  2016-11-22  

Rockzenével kombinált oratorikus passiót rendez Messiás.ma címmel Várkonyi Mátyás Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, rockzenész a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

A Händel Messiás című remekművén alapuló, csaknem száz művészt felvonultató produkció bemutatója 2017. április 25-én lesz a Müpában.

A látványosnak ígérkező produkcióban a barokk hangzást a világhírű Liszt Ferenc Kamarazenekar, valamint az Új Liszt Ferenc Kamarakórus fogja képviselni, a klasszikus zenei vonalat jeleníti meg a négy vezető szólista, Rácz Rita (szoprán), Balogh Eszter (alt), Csengeri Attila (tenor), valamint Gábor Géza (basszus) is – olvasható a Reformáció Emlékbizottság közleményében.

messias-ma1

A darab közreműködői között van ugyanakkor a modernebb műfajokból érkező Horváth Charlie és Karácsony János, valamint a Jézus Krisztus Szupersztár magyarországi ősbemutatójának szereposztásából is ismert Malek Andrea, Csuha Lajos, Földes Tamás, Makrai Pál és Szemenyei János. A színpadi koreográfiáért a Fodor Zoltán által vezetett Inversedance társulat felel, a produkció jelmeztervezője Horváth Kata.

messias-ma2

“Előadásunkkal egy olyan crossover jellegű, elektronikus zenével ötvözött színpadi művet kívánunk létrehozni, amelyben a szöveg értése megsokszorozza a zenei élmény hatását” – idézi a közlemény Várkonyi Mátyást, a Generál együttes vezetőjét, a Rock Színház alapító-igazgatóját.

Mint írják, az előadással az elektronikus zenei fesztiválokra járó fiataloktól egészen a komolyzenét kedvelő idősebb korosztályig a zeneszerető közönség széles rétegeit szeretnék megszólítani.

A Messiás.ma című előadást a Reformáció 500 emlékév programsorozatának részeként láthatja a közönség április 25-én a Müpában. A budapesti bemutatót követően a szervezők további vidéki előadásokat is terveznek – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Cziffra Fesztivál 2018: két Grammy-díjas zongoraművész koncertjét is élvezheti a közönség

Tovább olvasom →