Loading...
Itt van most:  Home  >  KULTÚRA  >  Kiállítások  >  Aktuális cikk

Miniképek – Képpárok címmel a fővárosban két helyszínen is lesz kiállítás a Festészet Napja alkalmából

Szerző   /  2017-10-11  

Díjat adományoz a Festészet Napja alkalmából a Miniképek – Képpárok című tárlaton kiállító művészek közül a két legjobb alkotónak a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK). A művészek egyenként százezer forintot vehetnek majd át.A Magyar Festészet Napja Alapítvány évről évre megrendezi a kiállítást, ez azonban az első alkalom, hogy két helyszínen, a Vigadó Galériában és a Vízivárosi Galériában is várják az érdeklődőket – olvasható a MANK hétfői közleményében.

A Vízivárosi Galériában kedden nyílt kiállításon Matiszlovics Tibor, a MANK szolgáltatási igazgatója, október 20-án pedig a Vigadó Galériában Hóvári János főigazgató adja át a díjakat.

A Miniképek – Képpárok című kiállítás az idei festészetnapi programsorozat egyik kiemelt eseménye, a tárlaton ugyanis párba rendezett, ugyanolyan méretű képek lesznek láthatók.

Mint írják, a festészet napját azzal a céllal hirdették meg, hogy legyen évente legalább egy nap, amelynek középpontjába a kortárs magyar festészet kerül. Az évek alatt fokozatosan növekvő rendezvénysorozatnak mindig fontos elemét képezte a Miniképek kiállítás, amelyre évente mintegy száz festő kap meghívást. Az alkotóknak eddig egy 20-szor 20 centiméteres vászonképet kellett készíteniük, idén azonban a szervezők két munkát kértek a művészektől, ezért is kapta a idei bemutató a Képpárok címet.

A kiállító festők kora nem, de a magas művészi minőség mindig kritérium volt. A tárlat az egységes méretek ellenére igen változatos, a formai, szemléletbeli és technikai sokféleség különleges eseménnyé teszi a seregszemlét, amelynek indulása óta Zöld Anikó festőművész a kurátora – idézi az MTI-hez eljuttatott közlemény Feledy Balázs művészeti írót.


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Brian Friel: Pogánytánc – az ír drámaíró darabjának premierje a Nemzeti Színházban, videó

Tovább olvasom →