Loading...
Itt van most:  Home  >  GASZTRONÓMIA  >  Aktuális cikk

Négy napos gasztro- és kulturális programok a szekszárdi Pünkösdi Hal- és Vadünnepen

Szerző   /  2017-05-27  

Nyitott pincékkel, több mint negyven előadással, koncerttel, családi programokkal és sok ételkülönlegességgel várja a közönséget a második alkalommal megrendezendő Hal- és Vadünnep pünkösd hétvégéjén Szekszárdon.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 43 kulturális programot szerveztek a pünkösdi hétvégére, amikorra a tavalyi húszezres közönség létszámának többszörösét várják. Különlegessége lesz a rendezvénynek, hogy a reformáció 500. évfordulója jegyében vallási programokat, szabadtéri istentiszteletet, áhítatot, templomi koncerteket is rendeznek.

A nyitott pincék jegyében tizenhat szekszárdi és Szekszárd környéki pince kínálja borait, köztük a 2000-es évek elejének évjáratait. A pincelátogatók ételkülönlegességeket, kecskesajtokat, bikavérben érlelt sajtokat is kóstolhatnak. A helyszínekre óránként ingyenes autóbuszjáratokat indítanak  a Béla király térről, ahol hat pincészet és négy pálinkaház részvételével borudvart is felállítanak.

Nyolcezer adag étellel készülnek a vendéglátók a fesztiválra, a hagyományos hal- és vadételeken – szarvasgulyáson és -pörköltön, paprikás sült keszegen – túl olyan különlegességeket ígért, mint a harcsaburger és a tortillába csavart ponty.

13 gyermek- és családi programmal, két színházi előadással, 23 koncerttel, utcabálokkal, néptáncelőadásokkal készülnek a pünkösdi ünnepre.

A közismert, népszerű előadók – Demjén Ferenc, Caramel, Schell Judit, Vastag Csaba – mellett a Guca Partyzans Brass Band illetve a Cimbali Band koncertjén balkáni dallamok, a Band Of Streets játékában pedig a New Orelans-i hagyományokat követő utcazene is megszólal majd. A sorozat utolsó napján koncertet ad a szekszárdi származású dzsessz-szaxofonos, Tóth Viktor triója.


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Zamat fesztivál 2017: a debreceni páros kolbászok versenyeznek 3 napon át a Nagyerdőben

Tovább olvasom →