Loading...
Itt van most:  Home  >  KULTÚRA  >  Aktuális cikk

Óbudai Nyár 2017: az idei programba 8 országból érkeznek fellépők – pénteken start!

Szerző   /  2017-06-13  

Idén a magyar zenekarok mellett több külföldi fellépő – például a brit Matt Bianco, az amerikai Rupa & The April Fishes – valamint színházi előadások, filmvetítések és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket a 17. Óbudai Nyár programsorozaton június 16-tól augusztus 26-ig Budapesten.

A budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy idén Hadrianus római császár trónra lépésének 1900. évfordulója előtt is tiszteleg a programsorozat, amelynek idei arculata Kassák Lajos halálának 50. évfordulójáról is megemlékezik.

A programok közül kiemelték a Gyógyír északi szélre című színdarabot, valamint az argentin Dino Saluzzi és az Óbudai Danubia Zenekar közös koncertjét. Felhívták a figyelmet a Rupa & The April Fishes San Franciscó-i zenekar koncertjére, valamint a Fellini Római Kultúrbisztró filmvetéseire.

Utcaszínházi előadások várják az érdeklődőket a 3K előtti területen, a Pethe Ferenc téren, ahol többek között Molnár Ferenc népszerű darabját, a Liliomot láthatják a nézők új felfogásban.

Az idei fesztiválra nyolc országból – többek között Görögországból, Svédországból, Hollandiából, az Egyesült Államokból, Argentínából és Brazíliából – érkeznek fellépők.

Az idén 50 programnapon csaknem 60 féle eseményt kínálnak az érdeklődőknek, de ehhez kapcsolódnak még a kétnapos Óbudai Búcsú és az egyhetes Blues Fesztivál egyes eseményei is.

A programsorozatot immár hagyományosan az Óbudai Danubia Zenekar nyitja meg Hámori Máté vezényletével. Az Operaház énekesei Háry-kaland címmel Kodály Zoltán Háry János című művének keresztmetszetét mutatják be a Fő téren, ahol fellép még többek között a görög The Speakeasies’ Swing Band, a Csík zenekar, Gájer Bálint, Lányi Lala, Vastag Tamás, a Stúdió 11 Ensemble és a Budapest Táncművészeti Stúdió. A jazzkoncertek közül kiemelték a Joe Fritz Band, a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió és a Budapest Ragtime Band fellépését.

A Fő téri koncertek sorát az El Encuentro – Dino Saluzzi és az Óbudai Danubia Zenekar közös produkciója zárja. A brit Matt Bianco a Zichy-udvarban koncertezik, de itt lesz látható a Sok hűhó semmiért című Shakespeare-darab is Peller Mariann és Józan László főszereplésével, Dicső Dániel rendezésében.

Békásmegyeren, a Csobánka téren változatos műfajú koncerteket kínálnak az érdeklődőknek. Színpadra lép többek között az Aelia Sabina Percussion Orchestra, amely a Széll Kulturális Egyesület részvételével Balkán-csokrot ad elő.

Június 28-án a Budapest Klezmer Band lép színpadra, augusztus 3-án a programok a Gyógyír északi szélre című előadással érnek véget, amely az Óbudai Társaskör, a Kultkikötő és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésével jött létre.

Június 15-én nyílik, és a Múzeumok éjszakáján lesz először látogatható az óbudai Szűz Mária-templomról szóló kiállítás, amelyen jelmezes tárlatvezetést is tartanak. Június 24-én a múzeumban fényfestést tartanak, amelyet a Játék a városban című állandó kiállítás ihletett. Kőhalmi Zoltán humorista szubjektív tárlatvezetést is tart az érdeklődőknek, de a Budapest Voices is koncert ad az intézményben.

A Hadrianus császár ünnepi évet hirdető tárlat ezúttal a Kórház utcai szabadtéri színpadon mutatkozik be. A múzeum az egész évet Hadrianus császár emlékének szenteli. Elhangzott, hogy Aquincum nagyon sokat köszönhet Hadrianusnak, hiszen a város fejlődése az ő uralkodása alatt kapott lendületet.


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Skandináv Filmfesztivál 2017: rendkívül gazdag kínálat öt kategóriában – részletek

Tovább olvasom →