Loading...
Itt van most:  Home  >  GASZTRONÓMIA  >  Aktuális cikk

Palkonyai Nyitott Pincék őszi kiadásban a hétvégén: szüreti felvonulással, koncertekkel

Szerző   /  2017-09-29  

Csaknem húsz kulturális és gasztronómiai programra, köztük több pécsi zenekar koncertjére várják a résztvevőket pénteken és szombaton a Palkonyai Szüreti Nyitott Pincék rendezvénysorozatára.

Az országos műemléki védettséget élvező palkonyai pincesoron 9 helyszínen lehet majd bort kóstolni, a szőlőhegyen pedig 15 perces erdei sétával elérhető borteraszt alakítanak ki – közölte Rechnitzer Szilvia, a villányi borvidékhez tartozó község turisztikai egyesületének elnöke az MTI-vel.

A kóstolópoharat a helyszínen 1500 forintért lehet megvásárolni, és az egyúttal tartalmaz három szabadon felhasználható, bármelyik pincénél beváltható kóstolójegyet is.

Péntektől a palkonyai és környékbeli termelők kínálják portékáikat, szombat délután a többi között zenés szüreti traktoros felvonulást tartanak néptáncosok részvételével.

A közönség szórakoztatásáról idén pécsi zenekarok, köztük a Pixel Plants, a Brass&Roll, és a Lékkör gondoskodik – tette hozzá Rechnitzer Szilvia, aki ezer fő alatti látogatószámra számít a hétvégén.

A festői szépségű dél-baranyai település híres és kedvelt pünkösdi nyitott pincék rendezvénysorozatát 1994 óta minden év pünkösdvasárnapján tartják meg több ezer látogató részvételével.

  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Nyírségi Disznótoros Fesztivál Böllérversennyel a Sóstói Múzeumfaluban

Tovább olvasom →