Loading...
Itt van most:  Home  >  HÍREK  >  Belföld  >  Aktuális cikk

Soros György videóüzenetben mondja el véleményét Orbánról és kormányáról – videó

Szerző   /  2017-12-02  

Bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt és a kormány politikáját Soros György azon videoüzeneteiben, amelyeket a Nyílt Társadalom Alapítvány tett közzé. Az üzletember három videointerjúban fejtette ki álláspontját.
A Soros György a jelenlegi magyarországi helyzetről című videón az üzletember azt mondta, hogy alapítványa annak idején segítette a Fidesz létrejöttét. A jelenlegi kormányfőnek adtak ösztöndíjat is, hogy Oxfordban tanuljon – tette hozzá.


Soros György a jelenlegi magyarországi helyzetről: 2017. nov. 30.
Amennyiben a videó nem jelenik meg, ide kattintva megtekintheti

Álláspontja szerint Orbán Viktor annak idején egyike volt azoknak, akik segítették a demokrácia létrejöttét. Úgy vélekedett, hogy azóta viszont megváltozott, s a demokráciát átalakította egy demokrataellenes rendszerré.

“Maffiaországot teremtett, egy maffiarendszert”, amelyben kihasználják vezető pozíciójukat arra, hogy uralmon tartsák magukat és személyesen meggazdagodjanak. Ez a rendszer, amelyik ma Magyarországon létezik, teljesen az ellentéte annak, amit elő akartak segíteni – fogalmazott.

Soros György kijelentette: kapcsolata a magyar kormányfővel megromlott, de nincs köztük személyes ellentét. “Elvi különbségek vannak köztünk, amit nem lehet áthidalni” – fogalmazott Soros György.

Véleménye szerint a magyar kormányfő kihasználja és elnyomja azokat, akik ellenzékben vannak. Megítélése szerint ez a rendszer most jobban elnyomja ez embereket, mint az orosz megszállás alatt.

Úgy vélte, akkor sikeresebben tudták támogatni a társadalmat, hogy információt és segítséget kapjanak.

Soros György kitért arra, hogy ő ugyan nincs Magyarországon, de az emberek, akiket támogat, érzik az “üldözést”. Szerinte őket ellenfélnek tekinti a magyar kormányfő és el akarja távolítani őket Magyarországról.

Az üzletember a CEU-t nagy sikernek nevezte, s hozzátette: ha a magyar kormányfő elkergeti őket, száműzetésben is fenn fogja tartani az egyetemet, amíg “Orbán eltűnik”.

Az üzletember másik két videoüzenetében a magyarországi támogatásairól és a gyermekkoráról is beszélt.
  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Az ENSZ, de a német szövetségi kormány is bírálja a “Stop Soros” törvénytervezetet – videó

Tovább olvasom →