Loading...
Itt van most:  Home  >  GASZTRONÓMIA  >  Aktuális cikk

Tolcsvai Borfesztivál 2017: idén 25 borászat kínálata, finom ételek és számos koncert várja a vendégeket

Szerző   /  2017-08-02  

A borkóstolás, a zene és a gasztronómia hármasa határozza meg a következő hétvégét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tolcsván. A Tolcsvai Borfesztivált tizennegyedik alkalommal rendezik meg.

Az idei rendezvénysorozatot péntek délután nyitják meg. Aznap megkezdődnek a zenei programok is, amelyek három helyszínen – a kastélypark színpadán, a bormúzeum udvarán és a világörökségi pincesoron felállított színpadon – zajlanak majd, derül ki a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Pénteken fellép a Joe Fritz Jazz Band, a Csillag Musical Társulat, DJ Regős, és koncertet ad együttesével Rácz Gergő, aki Kocsis Tibort is vendégül látja.

Szombaton színpadra lép például Pély Barna, valamint Majka és Curtis, de rézfúvósokat és operettet is hallhat a közönség. Vasárnap mások mellett Dallos Bogi és az Apostol együttes szórakoztatja a közönséget.

A tokaji borvidék szíveként is emlegetett település pincészetei közül idén huszonegy kínálja borait a rendezvényen, amely továbbra is megőrzi sétálós jellegét, vagyis a pincék között járkálva lehet kóstolni a borok többségét. Néhány termelő a pincéjét is megnyitja a látogatók előtt. Idén vendégként a villányi borvidék is képviselteti magát.

Színesnek ígérkezik a gasztronómiai választék is. A helyi csülkös kenyéren és a különleges aszús- gyümölcsös kenyérlángoson kívül lesz például alföldi lepény, és bemutatkozik a horvát nemzetiségi konyha is.


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

Tokaji Ősz 2017: Mádon kezdődik a rendezvénysorozat ötfogásos gálavacsorával

Tovább olvasom →