Loading...
Itt van most:  Home  >  UTAZÁS  >  Aktuális cikk

Új látványosság Torinoban: 19. századi vasúti javítóműhelyből kortárs művészeti komplexum épült

Szerző   /  2017-07-31  

Az észak-olaszországi Torinóban is kortárs művészeti komplexummá alakítottak át egy ipari épületet: a 19. századi vasúti javítóműhelyből kialakított művészeti és innovációs központ kéthetes megnyitóünnepség-sorozatában helyspecifikus alkotások és ingyenes koncertek várják az érdeklődőket.

A magánfinanszírozással újjászületett Officine Grandi Riparazioni (OGR) szeptember 30-án nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt – írta a The Art Newspaper című kulturális hírportál.

Az október 14-ig tartó Big Bang elnevezésű rendezvénysorozat keretében tíz előadó, köztük Giorgio Moroder, Elisa, Ghali, Omar Souleyman, a Chemical Brothers és az Atomic Bomb! produkciói várják az érdeklődőket a 35 ezer négyzetméteres komplexum Sala Fucine elnevezésű hatalmas csarnokában.

 

A zene mellett a kortárs művészet is kiemelt szerepet kap a megnyitón. Szeptember 30-tól a dél-afrikai William Kentridge helyspecifikus installációja lesz látható az OGR bejárata előtti téren. Az épületen belül a londoni székhelyű művészeti kollektíva, a United Visual Artists (UVA) hangot, fényt és mozgást ötvöző interaktív installációja fogja várni az érdeklődőket, míg a komplexum 2700 négyzetméteres kiállítóterében a nemzedéke egyik legkiválóbb olasz művészeként emlegetett Patrick Tuttofuoco futurisztikus tájképe kap helyet.

A 19. századi vasúti javítóműhelyt 2013-ban vásárolta meg az olasz állami vasúttól a torinói székhelyű Fondazione CRT és a torinói városi tanács.

A 90 millió euróból megvalósult művészeti és innovációs központ területének felét művészeti, színházi, táncos és zenei projekteknek szentelték, míg a másik felén éttermeket, valamint a helyi technológiai start-upok számára fenntartott bérelhető helyiségeket alakítottak ki.

A 2018-ra tervezett programok között Tino Sehgal, Susan Hiller és Mike Nelson egy-egy kiállítása is szerepel.


  • Hirdetés

Ez is érdekelheti...

A Nyugati téren a 3-as metrófelújítás felszíni forgalomkorlátozással kezdődik

Tovább olvasom →